Tony Kane naar Cercle

Tony Kane naar Cercle
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Cercle Brugge zal zich eerstdaags versterken met de 20-jarige Tony Kane van Blackburn Rovers.  De verdediger wordt door de Engelsen tot het einde van het seizoen aan Cercle uitgeleend.

De Noord-Ierse jeugdinternational speelde op Brockhall, het opleidingscentrum van de Rovers, een belangrijke rol in het team dat op 12 mei 2005 de FA Premier Academy League won (verslag finale).

De polyvalente centrale verdediger, die eveneens op de linker- en de rechterflank kan worden uitgespeeld, werd aan het begin van dit seizoen beloond met een plaatsje in de kern van Mark Hughes en een nieuw tweejarig contract.  Veel meer dan shirtnummer 34 en een basisplaats in het reserventeam van Glyn Hodges zat er voor Kane voorlopig nog niet in.

Tijdens de maand november van vorig jaar werd Kane uitgeleend aan vierdeklasser Stockport County.  Hij speelde er vier wedstrijden, maar werd door de Rovers vroegtijdig terug naar Ewood geroepen.  Eerder werd hij ook al uitgeleend aan Stoke City, een Engelse tweedeklasser. 

        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties