Niet Magath, wel Stevens moet HSV redden

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Niet Magath, wel Stevens moet HSV redden
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Nederlander Huub Stevens keert als coach terug naar Duitsland. Hij zal morgen vrijwel zeker op de bank zitten tijdens het duel tussen Hertha Berlijn en Hamburg. Na het afhaken van Felix Magath was de huidige trainer van Roda JC nog de enige kandidaat om de gisteren ontslagen Thomas Doll op te volgen.

Aanvankelijk had Felix Magath, eergisteren ontslagen bij Bayern München, de beste papieren om de nieuwe oefenmeester te worden. Magath heeft een grote HSV-achtergrond. Maar de coach vind dat zijn beroepsethiek verdere gesprekken met HSV in de weg staat.

In de lokale krant Hamburger Abendblatt zei Magath dat Hamburg al contact had opgenomen met Stevens voor hij zelf door de club werd gecontacteerd. "Ik kan de baan van een collega toch niet afpakken", liet hij daarover verstaan. Magath zei ook dat Stevens de ideale man is om Hamburg SV voor de degradatie te behoeden. Voorts zei hij nog niet meteen in een nieuwe baan te willen stappen.

Stevens maakte onlangs nog bekend dat hij zijn aflopende contract bij Roda JC niet zou gaan verlengen. Om die reden denken ze in Hamburg dat Roda zijn trainer niets in de weg zal leggen. Stevens kende in het verleden al vele successen in de Bundesliga. Van 1996 tot 2002 was hij aan de slag bij Schalke 04 dat hij onder meer de Uefabekerschonk na twee zinderende duels tegen Inter Milaan. Daarna volgden er nog korte periodes bij Hertha Berlijn en 1.FC Köln.

    

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties