Blanpain: 'KBVB moet sancties kunnen opleggen'

Thomas Dubois
| 0 reacties
Blanpain: 'KBVB moet sancties kunnen opleggen'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Roger Blanpain, hoogleraar arbeidsrecht, is verrast over de uitspraak van het Hof van Beroep van Brussel in de zaak rond de Roemeen Marius Mitu. Die werd door de bond geschorst op het moment dat z’n aandeel in de zaak-Ye duidelijk bleek. Mitu ging daartegen in beroep en gisteren kreeg hij gelijk. Wat betekent dat hij van alles kwijtgescholden is. Mitu mag vanaf nu in principe opnieuw gewoon in België voetballen.
 
“Wanneer een strafrechtelijke procedure lopende is, moet een organisatie zoals de voetbalbond toch voorlopige maatregelen kunnen nemen als er duidelijke bewijzen voorhanden zijn. Men moet zich later wel neerleggen bij de uitspraak van de rechter”, vertelde Blanpain aan Het Laatste Nieuws. Blanpain vindt dat een organisatie zoals de KBVB in staat moet zijn om sancties te ondernemen tegen mensen die hun regels niet naleven.
 
Het is altijd mogelijk om tegen die tuchtmaatregelen in beroep te gaan, eens dat beroep behandeld is, moet men zich neerleggen bij de uitspraak. Waardoor Mitu nu z’n slag thuis haalt. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties