Brazilië heeft pech bij loting Copa America

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Brazilië heeft pech bij loting Copa America
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er is geloot voor de komende Copa America die komende zomer tussen 26 juni en 15 juli wordt georganiseerd in Venezuela. En die loting heeft enkele leuke confrontaties opgeleverd.

Brazilië kan je gerust de pechvogel noemen. Zij ontmoeten in de groepsfase Mexico, Ecuador en Chili. De laatste keer dat Mexico en Brazilië tegenover elkaar stonden, won Mexico. Ecuador, op het afgelopen WK nog doorgestoten tot de achtste finale, en Chili beschikken tegenwoordig over een uitstekende lichting. Beide landen worden best niet onderschat. 

Venezuela, de gastheer, mocht wel blij zijn met de loting. Het mag aantreden in Groep B tegen Uruguay, Bolivia en Peru. Geen van deze landen was op het voorbije WK aanwezig. In Groep C zit Argentinië dat moet afrekenen met het tegenwoordig weer opkomende Colombia, Paraguay en de Verenigde Staten. Mexico en de Verenigde Staten kregen een uitnodiging om mee te doen aan het toernooi. 

De eerste twee van elke groep en de twee beste nummers drie plaatsen zich voor de kwartfinales. De halve finales worden gespeeld op 10 en 11 juli, de finale zal in Maracaibo afgewerkt worden op 15 juli.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties