McClaren heeft het niet voor oefeninterlands

Mathias Dumarey
| 0 reacties
McClaren heeft het niet voor oefeninterlands
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Steve McClaren, de bondscoach van Engeland, heeft het niet meer zo voor oefeninterlands. Als het aan hem ligt, zullen de Engelsen in de toekomst niet al te veel vriendschappelijke wedstrijden spelen.

De nationale ploeg van Engeland moet aan een televisiecontract voldoen en moet een minimum aantal oefeninterlands afwerken. McClaren twijfelt vooral aan het nut van die oefeninterlands en wil dus een mes in het aantal interlands zetten. De 1-0-nederlaag tegen Spanje was voor McClaren de aanleiding om de discussiëren over een andere opzet ter voorbereiding van het Europees voetbalkampioenschap. 

"Misschien kwam dit duel op het verkeerde moment. We waren genoodzaakt om te experimenteren, omdat we zeven à acht spelers niet konden oproepen door blessures. Ik wil de flexibiliteit hebben om zelf te kunnen bepalen wanneer er oefeninterlands worden gespeeld. Het belangrijkste voor mij is om langere tijd met de spelers te kunnen werken. Als dat betekent dat er meerdere samenkomsten zijn zonder dat er een wedstrijd wordt gespeeld, is dat dan maar zo", aldus McClaren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties