De Beule en Dhont na AA Gent- KVM

Bart Hermans
| 0 reacties
De Beule en Dhont na AA Gent- KVM
Foto: © SC

Na de bekerwedstrijd tussen AA Gent en KV Mechelen spraken we met acteurs uit beide kampen. We kregen Davy De Beule en Bert Dhont te pakken.
 
Davy, jullie halen vandaag een kleine overwinning?
 
"Ja een kleine overwinning, het is pijnlijk dat die vrije trap binnengaat. We hebben wel de overwinning wat toch ook belangrijk is na drie verlieswedstrijden maar met 1-0 in Mechelen hebben zij genoeg om door te stoten naar de halve finales. Het is normaal dat zij nog volop hoop hebben en we hadden uiteraard beter met een 2-0 dan met een 2-1 naar Mechelen kunnen gaan. We moeten het maar ginder afmaken."
 
Had de trainer jullie gewaarschuwd voor de vrije trappen die Van Zundert neemt?
 
"Ja hoor, ik ken hem nog van bij Germinal Beerschot en we wisten perfect dat hij een goede en stevige trap heeft. Dat is nu ook gebleken."
 
Binnen veertien dagen wacht jullie een echte cupmatch op Mechelen?
 
"Ja, de sfeer zal er zijn en het stadion zal uitverkocht zijn. Ik denk dat ze één van de beste supportersclans hebben van heel België en die gaan volop achter hun club staan. Het is aan ons om daar volwassen met om te gaan en proberen onze wedstrijd te spelen."
 
Voor de Europese strijd wachten jullie belangrijke weken?
 
"In de competitie hebben we toch wat steekjes laten vallen en moeten we nu low profile blijven. We zitten in de kwartfinales van de beker en de halve finales komen dichter bij, dat is een manier om Europees voetbal te halen maar het is afwachten wat dat gaat geven."
 
Bert Dhont, jullie halen hier vandaag een halve overwinning?
 
"Ja, eigenlijk wel. Ik dacht na de 2-0 dat het hier pijnlijk ging worden. We gaven geen enkele kans weg en speelden goed mee in de eerste helft maar gingen wel rusten met 2-0. Dat was wel een domper. Tijdens de rust was iedereen teleurgesteld maar de trainer zei ook dat we waren gekomen voor een goal en die moesten we maar maken. Eén goal verandert de wereld en zelfs 3-1 was nog goed geweest. En weer op vrije trap... schitterend. Tja, Ollie (Werner)..., hij moet het binnen twee weken maar recht zetten. Voetbal is met hoogte en laagtes, de ene week is hij het en volgende week ben ik het misschien. Uiteindelijk is iedereen toch heel tevreden."
 
Voor Van Zundert was dit het vierde doelpunt vanop vrije trap op een paar weken tijd?
 
"Ja, dat is schitterend. Hij probeert vijf vrije trappen en schiet er vier binnen. Dat is ook een sprookje. Maar ja, dat kan hij en hij maakt er ook gebruik van."
 
De terugwedstrijd zal zonder Vleminckx zijn, die tweemaal geel zag?
 
"Jammer genoeg wel. Ander en beter he. De jongens die hem komen vervangen moeten dan maar tonen wat zij in huis hebben tegen een eersteklasser. We hebben vandaag geen mal figuur geslagen en dat is de bedoeling als je naar een eersteklasser gaat. En we blijven in de running: wat kan je meer wensen?" [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties