Arnold maakt Australische selectie bekend

Arnold maakt Australische selectie bekend
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bondscoach Graham Arnold heeft zijn Australische selectie van 20 man vrijgegeven die het op 24 maart in een vriendschappelijk duel gaan opnemen tegen China. In die 20-koppige selectie zitten 17 spelers die in Europa hun brood verdienen en 3 die in de Hyundai A-League spelen. Geblesseerde spelers, zoals Tim Cahill, zitten natuurlijk niet in de selectie.
 
Arnold: “Dit is de laatste wedstrijd voordat het team in juni in Sydney samenkomt voor de wedstrijden tegen Uruguay en Argentinië. Dit is dus voor sommige spelers een grote gelegenheid om te tonen dat ze hun plaats verdienen in de ploeg voor het Aziatisch Kampioenschap. We moeten in de breedte bouwen en dat niet alleen voor het Aziatisch Kampioenschap, maar ook voor de kwalificatiecampagne voor de Wereldbeker van 2010.”
 
“We misten in februari tegen Denemarken al enkele ervaren spelers, maar het gaf me de kans om een nieuwe groep van spelers kennis te laten maken met het internationale voetbal. Wedstrijden zoals de komende tegen China geven mij de gelegenheid om deze spelers te testen en om te zien waar we momenteel staan tegenover een andere deelnemer aan het Aziatische Kampioenschap.”
 
De selectie:
Michael Beauchamp (FC Nurnberg), Mark Bresciano (Palermo), Jacob Burns (Wisla Krakow), Nick Carle (Newcastle United Jets), Jason Culina (PSV Eindhoven), Vince Grella (Parma), Ryan Griffiths (Rapid Boekarest), Brett Holman (NEC Nijmegen), Brad Jones (Middlesbrough), Patrick Kisnorbo (Leicester City), Scott McDonald (Motherwell), Lucas Neill (West Ham), Jade North (Newcastle United Jets), Mark Schwarzer (Middlesbrough), Shane Stefanutto (Lillestrom), Mile Sterjovski (Basel), Archie Thompson (Melbourne Victory), Michael Thwaite (Wisla Krakow), Mark Viduka (Middlesbrough), Luke Wilkshire (Twente)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties