Kjetil Siem ruilt Noorwegen voor Zuid-Afrika

Kjetil Siem ruilt Noorwegen voor Zuid-Afrika
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Noor Kjetil Siem (46) gaat vanaf 1 augustus aan de slag als hoofd van de Zuid-Afrikaanse Premier Soccer League (PSL). Bovendien zal hij actief deelnemen aan de organisatie van het WK 2010, dat in Zuid-Afrika plaats vindt.
 
Siem begon zijn carrière als journalist bij Aftenposten en TV2. Hij heeft ook een biografie van Ole Gunnar Solskjaer geschreven. Enkele jaren geleden was hij aangesteld als administratief directeur bij VÃ¥lerenga, dat hij samen met 
Kjetil Rekdal naar de landstitel leidde. Bij VIF zorgde hij ervoor dat de club zowel op adminstratief als financieel vlak terug rendabel werd.

Vanaf eind 2005 was hij actief als directeur bij Norsk Toppfotball, zeg maar de Noorse Profliga. Een van zijn verwezenlijkingen daar was dat alle eerste en tweede klasse clubs nu over een video conference unit beschikken. Zij hebben nu de nodige infrastructuur om overleg tussen clubs met betrekking tot transfers, hun werkzaamheden in de Profliga e.d. te laten gebeuren door de moderne media en techologie. Noorwegen is immers een uitgestrekt land met clubs die ofwel heel zuidelijk (denk maar aan Ik Start in Kristiansand en Fredrikstad FK) ofwel heel noordelijk zitten (Tromsø en Bodø/Glimt bijvoorbeeld). Het vele reizen is duur en tijdrovend.
 
Nu maakt Siem dus de overstap naar het buitenland en gaat zijn expertise en kennis op het vlak van commerciële en structurele ontwikkeling van het voetbal, ter beschikking stellen van de Premier Soccer League.
 
“Het was een aanbod waar ik onmogelijk nee kon tegen zeggen. Ik heb het naar mijn zin bij de NTF en werk goed samen met de clubs en het bestuur. Maar dit was echt een “once in a lifetime” kans”.
Het was tijdens zijn werk bij Vålerenga dat Siem verschillende contacten legde in Zuid-Afrika, o.a. met de aankoop van Mabizela en het project “Vålerenga tegen Racisme”.
 
Ook Irwin Koza, bestuurslid in de PSL en in de organisatie van de Wereldbeker 2010 in Zuid-Afrika, is tevreden. “Wij zijn heel blij dat hij ons aanbod geaccepteerd heeft. We weten wat hij in Vålerenga gepresteerd heeft en wat hij bij Norsk Toppfotball verwezenlijkte. Hij heeft een achtergrond in de media, zowel de audio-visuele, als de geschreven pers en een goede voetbalkennis. Daarom zal hij voor ons een echte aanwinst zijn”, aldus Koza.
 
Op de persconferentie maakte Siem meteen duidelijk dat wat zijn ambities zijn: “We moeten de wereld tonen dat we niet enkel het WK 2010 organiseren maar ook dat de Premier Soccer League in samenwerking met de clubs de nieuwe en digitale mediawereld op een professionele manier benaderen”.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eliteserien

Nieuwste reacties