Interview Belet: 'Nederlands jeugdbeleid veel beter'

Thomas Dubois
| 0 reacties
Belet: 'Nederlands jeugdbeleid veel beter'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zoals hier gisteren al te lezen was, werd in het Europees Parlement het voorstel van Ivo Belet goedgekeurd. Dat voorstel wil een evenwichtiger voetbalbeleid creëren waarbij onder andere de kloof tussen de grote en de kleine landen verkleint. "Ik heb het rapport opgesteld met twee dingen voor oog. In de eerste plaats wil ik vermijden dat voetbal een puur economisch iets is. Het moet minder business worden en meer een sociaal gebeuren. Het is sociaal belangrijk.", vertelde de CD&V-er gisteren aan Voetbalkrant.com.
 
"Ten tweede wil ik de kloof tussen arm en rijk kleiner maken. In het huidige beleid worden de rijken rijker en de armen armer. De kleinere clubs hebben nu geen enkele kans meer om ooit de Champions League te winnen. Doordat het altijd de groten zullen zijn die winnen, wordt voetbal te voorspelbaar." Belet wil ook niet dat de Belgische clubs hun televisie apart gaan verkopen. Standard bijvoorbeeld denkt er sterk aan dat te doen. "In België hebben we een kleine tv-markt, en daar worden we nu mee geconfronteerd."
 
Het hoofdpunt voor Belet is de jeugd. "We moeten meer de nadruk leggen op de jeugd en zorgen dat de jeugd zich kan ontwikkelen. Investeren in de jeugd door goede infrastructuren te voorzien. In Nederland zijn er een hele hoop talenten, hun jeugd is beter omdat ze er veel meer in investeren." Belet haalt ook de rol van doping in het voetbal aan. Naar het voorbeeld van WADA, een dopincontroleorgaan, moet er volgens het rapport ook zoiets zijn specifiek voor het voetbal. Al is dat voor Belet geen must. Michel D’Hooghe die gisteren uitgenodigd door Belet aanwezig was in het Europees Parlement is volledig tegen een dergelijk iets. "Bij de Fifa voeren we jaarlijks 25 miljoen controles uit. Die gebeuren correct en ik denk dat we zo voldoende controleren." D’Hooghe heeft dan ook gelijk als hij stelt dat er amper gevallen van doping in het voetbal voorkomen. Belet ontkent dat niet. "Wielrennen is dan ook een krachtsport, voetbal is technischer."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties