D'Onofrio wil competitie voor -21-jarigen

Kristof Blomme
| 0 reacties
D'Onofrio wil competitie voor -21-jarigen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dominique D'Onofrio, sportbestuurder bij Standard, wil een competitie voor -21-jarigen. Hierdoor zou de kloof tussen jeugd en eerste ploegen gedicht moeten worden, zonder dat er bij de reserven moet worden gespeeld. 

Dominique D'Onofrio wil een aparte competitie creëren voor spelers tussen 19 en 21 jaar, 'Elite' genaamd. Hij hoopt dat de Profliga en de Voetbalbond er volgend seizoen al mee willen beginnen. De matchen zouden op zondagmiddag om 15 uur gespeeld worden. Alle eersteklassers zouden kunnen meespelen. Dan zouden er, net als in de Jupiler League, 34 speeldagen moeten afgewerkt worden. Indien een aantal eersteklassers niet geïnteresseerd zijn kunnen de open plaatsen ingevuld worden door ploegen uit Nederland, Duitsland, Luxemburg of Frankrijk. Over dat laatste is evenwel nog niet gesproken. 

De spelers moeten tussen 19 en 21 jaar zijn en mogen niet geregeld tot de wedstrijdkern van het eerste elftal behoren. Eén doelman en drie veldspelers mogen wel ouder zijn dan 21, maar ook zij mogen dus niet regelmatig tot de wedstrijdkern van de A-ploeg behoren. Er moet een minimum van zeven of acht 'Belgen' op het wedstrijdblad staan. Dat zijn spelers die de Belgische nationaliteit bezitten of jonge buitenlanders die al drie jaar voor een Belgische club voetballen. Op termijn zou het de bedoeling zijn om deze ploegen onder te brengen in derde klasse, zoals dat op dit moment in Frankrijk gebeurt. Dat zal echter een werk van langere adem worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties