Anderlecht zet race naar titel verder

Kristof Blomme
| 0 reacties
Anderlecht zet race naar titel verder
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vrijdagavond wordt in de Jupiler League één partij afgewerkt. Leider Anderlecht gaat om 20.30 uur op bezoek bij Cercle Brugge, dat zich in de middenmoot bevindt. Paars-wit zet Genk mits winst voorlopig op vijf punten. 


Anderlecht heeft sinds vorige week de titel in eigen handen. Indien de Brusselaars nog alle matchen winnend afsluiten is de titel binnen. De eerste klip die moet genomen worden is Cercle Brugge. Groen-zwart speelt een vrij goed seizoen. Het staat elfde en heeft zelfs nog de negende plaats in het vizier. 

Bij Cercle blijven Artz, Slovic, Van Mol, De Wulf, Serebrennikov en Pivaljevic geblesseerd aan de kant. In doel blijft de jonge Dantschotter de voorkeur krijgen op Vandendriessche. Vandenbussche vervangt De Wulf centraal achterin, waardoor Boi weer op het middenveld verschijnt. De Smet en De Sutter, twee belofteninternationals, moeten voor de doelpunten zorgen. 

Anderlecht moet het stellen zonder Goor en Baseggio. Die eerste komt mogelijk niet meer in actie dit seizoen. Dezelfde elf die vorige week Standard klopten beginnen ook nu in de basis. Voorin spelen dus Tchité en Frutos met Hassan en Boussoufa in steun. De Man en Biglia zorgen voor de recuperatie.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties