16-jarige debutant scoort voor Barça

Kristof Blomme

Barcelona heeft een oefenpartij tegen Al-Ahly, de Afrikaanse kampioen, met 0-4 gewonnen. Bojan Krkic, een 16-jarig talent, scoorde meteen bij zijn debuut.
Dinsdagavond oefende Barcelona in Cairo tegen Al-Ahly. Barça begon met een veredeld B-elftal. Zo begon Olmo centraal in de defensie, terwijl de 16-jarige Bojan op de linkerflank acteerde. Ook Ezquerro en Gudjohnsen kregen nog een kans. De eerste mogelijkheid was er na twaalf minuten, maar Marquez trapte op de thuisgoalie. Enkele minuten later trapte Iniesta een hoekschop. Marquez verlengde tot bij Saviola, die het leer tegen de netten schoot. Op het halfuur stuurde Saviola de jonge Bojan weg en die werkte beheerst af. Hij was de vierde jongste debutant ooit bij Barcelona, Messi was nog enkele maanden jonger. Bovendien was hij pas de tweede jongste debutant bij de Catalanen die scoorde bij zijn debuut. Pas tien minuten voor rust kon Moteab Valdez op de proef stellen. De Spaanse doelman had een knappe redding in huis.

In de tweede periode bracht Rijkaard elf nieuwe spelers tussen de lijnen. Onder andere Puyol, Ronaldinho, Deco, Xavi, Messi en Eto'o maakten nu hun opwachting. Barcelona bleef Al-Ahly onder druk zetten en dat leidde aan het slot van de match tot nog twee doelpunten. Tien minuten voor het einde bracht Samuel Eto'o de derde treffer op het bord. Vijf minuten voor affluiten zorgde opnieuw Eto'o voor de 0-4 eindstand.