Jose vs Rafa part 14

Yves Dekoning
| 0 reacties
Jose vs Rafa part 14
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jose Mourinho en Rafael Benitez nemen voor de veertiende keer de strijdbijl op om elkaar te bekampen. Telkens Chelsea en Liverpool het tegen elkaar opnemen, wordt het duel voorafgegaan door een verbale oorlog. De stand is 6-4 in het voordeel van Mourinho, maar Benitez staat 5-1 voor in de bekers. Chelsea won twee keer de titel, maar Liverpool de Champions League. Mourinho en Benitez vechten alweer enkele weken een mentale oorlog uit en deze wordt de laatste dagen en uren voor het duel op de spits gedreven. 

Mourinho beweert dat hij niet zint op wraak voor twee jaar geleden. Toch moest hij nog even meedelen dat de computerbeelden duidelijk aantoonden dat het beslissende doelpunt van Luis Garcia niet over de lijn was. Liverpool schakelde daardoor Chelsea uit in de halve finale van de Champions League. Hij wil de druk bij Liverpool leggen en beweert dat de Reds veel frisser aan de aftrap zullen verschijnen. De Blues strijden immers nog voor de titel in de Premier League tegen Manchester United.

Volgens Mourinho zou Benitez zijn spelers de opdracht meegeven om zijn pionnen op te hitsen, en dan vooral diegenen die geen gele kaart mogen rapen. Sterkhouder Didier Drogba verkeert in deze situatie. Benitez beweert dat dit zijn gedachten nog niet had gekruist, maar voegde er aan toe: "Misschien denkt Jose hier nu aan omdat zij dat twee jaar geleden deden met Xabi Alonso." Benitez doet een beroep op scheidsrechter Markus Merk om het duel in goede banen te leiden en geel te trekken waneer dit moet en ook de rode kaart boven te halen indien nodig.

Benitez reageerde ook op de klaagbeden van Mourinho. "Zij klagen over veel blessures? Wij zitten ook met een hoop geblesseerden. Zij zijn vermoeid van het zware seizoen? Wij spelen minder belangrijke wedstrijden? Zij spendeerden vele miljoenen de laatste jaren en hebben een grote kern. Chelsea haalde de laatste jaren 60 punten meer dan ons? Hoeveel heeft elk punt hun gekost aan investeringen?"

Benitez barst in ieder geval van het vertrouwen. Liverpool heeft Chelsea in het verleden al verslagen en de Spaanse manager denkt dat het dat opnieuw zal doen.

Nog een uitsmijter van Mourinho om af te sluiten: "Als ik zo onsuccesvol was geweest als Benitez, dan was ik al lang ontslagen. Drie seizoenen zonder titel? Ik zou mijn job al lang kwijt zijn."  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties