Wedstrijdverslagen 3 prov B- O-VL. van 22/04/2007

Hendrik De Vriesere

Oostakker - Moortsele

De leider en tevens kampioen gaf voor het thuispubliek een spektakel wedstrijd op de mat. Om met 6-3 te winnen van Moortsele, binnen het kwartier was de match gespeeld. In de 5' Van Meulecom voor de 1-0, drie minuten later was het de beurt aan Van Der Kimpen om de 2-0 op het bord te prikken. Maar daar bleef het niet bij want op het kwart werd het 3-0 De Baets was afwerker van dienst. Op drie minuten van het einde van de eerste helft kon Vlerick milderen naar 3-1. Moortsele in de fout ging Van Meulecom de 4-1 ruststand vastleggen. In de tweede helft fouten van de thuisploeg zoudat de bezoekers bijna terug aansluiting kregen op de winst Vlerick maakte er in de 53' en 68' via strafschop 4-3 van. Het duel Van Meulecom en Vlerick die strijden voor de trofee van topschutter. Het was Meulecom die aan het langste eind trok om via een strafschop in de 90' de 5-3 op het bord wist neer te zetten, in blesurretijd kon De Baets de 6-3 eindstand vastleggen. Van Reeth en Goosens werden nog uitgesloten in deze partij.

ErpErondegem - Laarne

De thuisploeg hield lang gelijke tred, maar kraakte in het slotkwartier. Doelpunten van Van Belle (50' 0-1), Baeyens in de 65' in de tweede periode 1-1. In het slotkwart konden de bezoekers de winst veilig stellen met Eeckhout en Matthijs (75' en 80') dus werd de eindstand 1-3.

St.Muide - Overmere

Beide teams kregen enkele kansen. Het was de thuisploeg die vooral faalde in de afwerking, zoudat het na 90 minuten een 0-0 stand op het bord bleef prijken.

Serskamp - Heusden

Langs beide kanten een zwakke verdediging, maar er werden toch acht doelpunten gemaakt die werden eerlijk verdeeld. In de 8' kwam Heusden op winst via Marius, maar aan de overzijde bracht Verhelst in de 17' de bordjes gelijk 1-1. Om beurten een doelpunt De Kegel 2-1 in de 21' en een minuut laer 2-2 via Herrebaut, de thuisploeg gingen wel rusten met een kleine voorsprong want terug De Kegel kon in de 26' de 3-2 tegen de netten duwde. In de tweede periode was het up en downs zoudat er nog drie doelpunten uit de zonnige hemel kwamen gevallen. In de 53' Marius 3-3, in de de 55' was Herrebaut de afwerker om Heusden terug aan winst te brengen 3-4. En in de 57' legde Verhelst de eindstand vast 4-4.

T.Melle - C.Melle

In een dorpsderby in Melle was het een zeer zwakke partij met nauwelijks kansen, zoudat er ook niet gescoord werd in de 90', 0-0 de eindstand.

Smetlede - SK.Kalken

De bezoekers liepen vlot uit en kwamen op het veld van Smetlede nooit in de problemen. Aan rust stond het al 0-2 met doelpunten van De Lassassie (20' 0-1), en op vijf minuten van rust verdubbelde De Winne 0-2. Na de koffie even door drukken van SK en al snel stond de 0-4 op het scorebord, Blancquaert en Ingels zorgde er voor in de 60' en 72', Vyncke kon snel daarna milderen naar 1-4. Maar in een spannende slotfase nam SK.Kalken het overwicht en konden via De Sutter (81') en De Roeck (90') de eindstand vastleggen 2-6. Het thuisdoelpunt werd via Lemmerlinck in doel verwerkt in de 84'.

VSV.Gent - Azalea

Een zeer sportieve derby waarin Azalea na de 0-2 voorsprong wel in de tweede helft vergat de genadestoot te geven. In de 58' 0-1 strafschop van Piens, en in de 67' Preys 0-2. De thuisploeg kwam terug in de slotfase om nog een gelijkspel uit de brand te slepen, ze slaagde in hun inzet want eerst Vandenhautte (83' 1-2), en net voor het eindsignaal kon Bulteel een waardig punt in eigenhuis houden, eindstand 2-2.

KFCO.Gent - Naz/Eke

De thuisploeg maakte het verschil in het eerste halfuur. De scheidsrechter die de wedstrijd in goede banen wist te leiden, de schepen van de stad Gent Rudy Coddens die aan zijn laatste wedstrijd toe was. Met doelpunten van Maes (10' 1-0), Avtaev (12' 2-0), De Bruycker (16' 3-0), en Mokio (23' 4-0) waren de bezoekers een maatje te klein. Toch konden ze in de 33' een doelpunt versieren via Vercuysse 4-1 tevens de rustand. Na een verdiende rust met deze zomerse toestanden was het Van Rijsseghem die de bezoekers nog twee doelpunten schonk in de 60' en 76'. Het kon niet op tegen de aanvalsdrift van KFCO in de 65' Mokio en 69' Avtaev zorgde voor de winst, 6-3 de eindstand.