Elf debutanten bij Ierland

K M

Ierland speelde woensdagavond een oefeninterland tegen Ecuador in New Jersey. Een onervaren team met aan de aftrap maar liefst zeven debutanten speelde 1-1 gelijk tegen de Zuid-Amerikanen. Komende zaterdag staat er nog een tweede vriendschappelijke wedstrijd gepland in Foxboro tegen Bolivië.

Door het afzeggen van 25 spelers stond Ierland met zeven debutanten aan de aftrap en maakten vier personen hun debuut via een invalbeurt. Dat liet zich meteen merken, want al in de 13de minuut kwam Ecuador via Christian Benitez op voorsprong toen die door de benen van doelman Colin Doyle, een debutant, schoot. Even daarvoor had aanvaller Kevin Doyle wel al de paal geraakt.

In de tweede helft was er nog een opzienbarend feit. Aanvaller Joe Lapira maakte zijn debuut voor de Ierse nationale ploeg en hij is sinds 1964 de eerste amateur die uitkomt voor de Ierse nationale ploeg. In de tweede helft kwam Ierland ook langszij dankzij een kopbaldoelpunt van Kevin Doyle op aangeven van Daryl Murphy. Halverwege de tweede helft kreeg Alan Bennett de kans om Ierland op voorsprong te brengen, maar doelman Marcelo Elizaga verhinderde dat. In de slotfase kreeg Carlos Castro nog een tweede gele kaart waardoor Ecuador de wedstrijd met 10 eindigde.