Dupré: 'Keizer Karel Cup is een volksfeest'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Dupré: 'Keizer Karel Cup is een volksfeest'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De voorbije jaren mocht de Keizer Karel Cup heel wat bekende voetballers en bekende Vlamingen op de Gentse Blaarmeersen. Allemaal waren ze zeer lovend over het grootste minivoetbaltornooi in Europa.
 
"Qua organisatie is de Keizer Karel Cup top", vat Olivier Deschacht samen. "Alles wordt tot het laatste detail opgevolgd." TV-bekendheid Luk Alloo deelt de mening van Deschacht: Het is het meest kwalitatieve en waardevolle tornooi waar ik ooit aan deelnam", bevestigt Alloo.
 
Internationaal gebeuren
Met deelnemers uit onder andere Hongarije, Oekraïne en Kroatië wordt het tornooi een internationaal gebeuren. "Het is leuk om je te meten met mensen van her en ver. Het evenement overstijgt de regio", beschrijft Alloo.
 
Maar ook voor hen is de Keizer Karel Cup meer dan voetbal alleen. "Het is een echt volksfeest", vindt geboren en getogen Gentenaar Fredric Dupré. "Er hangt een unieke sfeer en je krijgt de kans om oude bekenden en goede vrienden tegen het lijf te lopen.

BV's kunnen niet winnen
 
Winnen konden onze bekende landgenoten nog niet. "Dat is veel te moeilijk", zegt Deschacht. "Zeker als je het moet opnemen tegen typische mini- of zaalvoetballers. Het verschil is dan te groot. Als veldvoetballer reageer je anders. Je moet veel sneller tikken, handelen en beslissingen nemen. Wij maken liever een actie of doen sneller een dribbel."
 
Frederic Dupré was er nochtans heel dichtbij. Enkele jaren geleden werd hij gevraagd door enkele vrienden, maar toen moest hij door omstandigheden afzeggen. Een paar dagen later staken zijn maats de beker in de lucht.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties