EK -21: Nederlanders turnen voor halve finale

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
EK -21: Nederlanders turnen voor halve finale
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Vanuit Arnhem
    
In de eerste halve finale van het EK -21 neemt Nederland het vanavond op tegen Engeland. Jong Oranje leefde ontspannen toe naar de confrontatie en het vertrouwen in een goede afloop is groot.
 
Turnles
 
De Jonge Duivels vervingen tijdens dit tornooi de traditionele trainingen door een waterballet en een oefensessie in de krachthonk. De Nederlandse collega’s voor een boottochtje, een rapsessie en een turnles. Maar vandaag draait alles weer om het voetbal. Voor het eerst sinds EURO 96 staan beide landen weer tegenover elkaar op een eindronde. Toen won Engeland met 4-1. Maar dat is alleen maar voer voor statistici. De wedstrijd van vanavond heeft een totaal ander karakter.
 
Foppe De Haan kan vanavond weer rekenen op Hedwiges Maduro. De Ajacied miste de match tegen België en oogt frisser en scherper dan ooit. “Hij is écht weer goed”, verklaart De Haan. Achteraan staat er nog wel een vraagteken achter Boy Waterman, die nog last heeft van de rug. “Hij moet 100 % fit zijn. Ik wil geen risico’s nemen.” Erik Pieters behooudt na de wedstrijd tegen Jong België zijn plaats in het elftal ten nadele van Calvin Jong-A-Pin.
 
Ruimte benutten
 
Zowel Nederland als Engeland zijn nog ongeslagen op het EK. “Voor het tornooi kon ik niet zeggen wie er favoriet was. Nu moet ik nog altijd een antwoord schuldig blijven”, blikt Engels bondscoach Stuart Pearce vooruit. “Het resultaat kan van één actie afhangen.” In november speelde beide ploegen nog tegen elkaar in een oefenduel. Engeland won die wedstrijd dankzij een doelpunt van Justin Hoyte. “Wij zaten toen in een slechte periode en speelden met een ander team”, nuanceert De Haan. “De huidige vorm is veel belangrijker.”
 
De discussie in Nederland over 4-3-3 of 4-4-2 laait hoog op, maar De Haan heeft tegen Engeland zijn tactisch plannetje weer klaar. “Ze laten veel ruimte tussen verdediging en aanval”, aldus De Haan. “Als we die ruimte goed gebruiken en de vrije man op het middenveld vinden, maken we een goede kans.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties