Lembi: 'Blij dat ik terug in België ben'

Dirk Pieters
| 0 reacties
Lembi: 'Blij dat ik terug in België ben'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met Nzelo Lembi lijfde Germinal Beerschot woensdagavond een zeer ervaren verdediger in. De 31-jarige Congolees werd gisteren door team-manager Eric Verhoeven afgehaald op Zaventem en rechtstreeks naar Tienen gevoerd, waar hij vanuit de tribune nog snel de tweede helft van het oefenduel meepikte. Lembi is meteen de derde speler die uit Donetsk komt. Eerder werden ook al Arsène Né en Aristide Bancé aangetrokken. 

"Ik ben blij om terug in België te zijn en te voetballen. Dit land is mijn tweede thuis. Ik ben klaar om er opnieuw in te vliegen. Hoewel ik ook als verdedigende middenvelder uit de voeten kan, ben ik een centrale verdediger. Bij al mijn clubs werd ik op die positie uitgespeeld", aldus Lembi.

Ervaring heeft de geblokte Congolees zat: drie seizoenen Lokeren, zes seizoenen bij Club Brugge, vier jaargangen in de Bundesliga bij Kaiserslautern en één seizoen onder contract bij Metallurg Donetsk. Dat is niet niks. Zeg maar gerust dat Lembi al heel wat voetbalwatertjes doorzwommen heeft. [VI]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties