Van Holsbeeck snoeihard voor de aanwinsten

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Van Holsbeeck snoeihard voor de aanwinsten
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Vorig jaar waren de transfers van landskampioen Anderlecht een schot in de roos, maar dit jaar lijken de aanwinsten van paarswit serieus tegen te vallen. De Braziliaan Triguinho en de Fransman Cyril Théréau presteren ver onder de verwachtingen. Samen kostten beide spelers Anderlecht nochtans een kleine drie miljoen euro. Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck is niet mals voor de nieuwkomers en wrijft zich toch eens in de haren.

Na de 0-6-pandoering in de vriendschappelijke wedstrijd tegen de Spaanse nieuwkomer in de Primera Division, Real Murcia, is er sprake van een kleine mea culpa in het Anderlecht-kamp. "Triguinho is slechts een schaduw van de speler die ik in Brazilië aan het werk zag. Het is ronduit dramatisch. Die jongen kent immense aanpassingsproblemen", aldus Van Holsbeeck in Het Laatste Nieuws.

Ook Cyril Théréau moet het ontgelden. "Waar zit de Théréau van Steaua? Hij zit mijlenver van dit niveau af. Fysiek is hij alleszins klaar na zijn voetblessure van vorig seizoen. Misschien zijn er zaken die spelen naast het voetbalveld. Ik zal met hem spreken want hij moet zich bewijzen op het veld en niet in de interviews die hij geeft", aldus Van Holsbeeck.

En dan is er nog de zaak-Walter Baseggio. Het jeugdproduct van Anderlecht en nog steeds door vele fans op handen gedragen, moet feitelijk weg. "We moeten voor hem een oplossing vinden. Ik heb zijn manager gebeld, dat is die man die verkondigt dat hij Baseggio wel ergens kan slijten in Italië. Ik heb een bericht ingesproken maar hij belt me niet terug", aldus de Anderlecht-manager.

Over Max Von Schlebrügge wilde Van Holsbeeck geen kwaad spreken. En de fans wilde hij ook nog geruststellen. "We krijgen de wind van voor maar dat hebben we graag. Wees gerust, tegen Fenerbahçe zullen we er staan", besluit de strijdvaardige Van Holsbeeck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties