WK U-17: België wint nipt van Tadzjikistan

Mathias Dumarey

TAD 0 - 1 BEL

België heeft vanmiddag een broodnodige overwinning geboekt tegen Tadzjikistan. De Aziaten werden diep in de blessuretijd van de tweede helft verslagen na een doelpunt van invaller Christian Benteke. Zo komt België alvast dicht bij de volgende ronde.

België was de hele wedstrijd baas over Tadzjikistan maar kans na kans werd de nek omgewrongen. Soms werd er gewoon niet scherp afgewerkt en soms was er ook pech mee gemoeid. Nils Depauw, een spits van Lokeren, raakte eerst de binnenkant van de paal na een slecht weggewerkte hoekschop en wat later trapte hij snoeihard tegen de dwarsligger. Eden Hazard, zonder meer de beste man op het veld, liet andermaal knappe dingen zien maar afwerken was vandaag niet zijn beste punt.

Ook in de tweede helft waren de beste kansen voor de Belgen. Maurizio Aquino miste zijn kopbal voor een leeg doel, Hazard stootte tot twee keer toe op invallersdoelman Farrukh Berdiev. Vijf minuten voor tijd leek het dat Tadzjikistan de overwinning zou stelen, maar het doelpunt werd door de scheidsrechter terecht afgekeurd voor buitenspel. Diep in blessuretijd verstuurde invaller Kerem Zevne een bal naar Benteke die de bal met zijn bovenarm controleerde maar de bal wel knap voorbij Berdiev knalde: 0-1 en België heeft zo nog alle kansen. [RC]

Voor de hoogtepunten van de wedstrijd klikt u HIER.

Stadion: Changwon Main Stadium, Changwon
Toeschouwers: 1.400
Scheidsrechter: Rakesh Varman (Fiji-Eilanden)