Lovendegem wint van Merelbeke

Gentil Dossche

Na een af en toe bitse wedstrijd, gekruid met potige overtredingen en gele kaarten, sloot KSK de laatste voorbereidingsmatch én winnend af én zonder tegendoelpunten.
Lovendegem speelde met de typeploeg wat betekende dat Moerman en Dhakouani de vleugels vormden en Camilleri centraal in de spits kwam te staan. De eerste dreiging kwam echter van Merelbeke met een volley die De Paepe van onder de lat moest halen. Aan de overzijde werd een kopbal van Wesley Van Audenaerde van de lijn gehaald door een verdediger.
Ondertussen werd de match bitser en zowel Dhakouani als Van Audenaerde liep op een geel karton. Het duurde tot het half uur voor Lovendegem de bezoekers knock-out zette. Eerst werkte Dhakouani in twee keer een snelle aanval van op de linkerflank binnen. Twee minuten later stoomde Camilleri op de rechterflank door en kon Baatout de bal binnenlopen. Merelbeke dreigde nog één keer toen De Paepe een listige lob van onder de lat moest halen.
De tweede helft was een beetje een maat voor niks. Camilleri haalde nog eens uit van aan de rand van het penaltygebied. Zijn knal spatte uiteen op de paal. Verder veel fouten, waarbij zowel Van Audenaerde als Moerman naar de kant moest. Maar, zoals gesteld, KSK had de wedstrijd in handen en 2-0 bleek voldoende. De strafschoppen eindigden op 4-2 voor KSK.

Het is nog even afwachten of KSK bij de eerste vier komt in de rangschikking van de Beker en volgend jaar in de Beker van België gaat spelen.