Domenech geschorst door de Uefa

Domenech geschorst door de Uefa
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Raymond Domenech zal niet op de bank zitten als Frankrijk het in San Siro opneemt tegen Italië. De Franse bondscoach beweerde dat de Italianen de scheidsrechters aan hun kant hebben door afspraken met hen te maken, maar toen de Europese Voetbalbond om bewijzen vroeg kon hij die niet geven. De Uefa schorste hem daarom voor 1 wedstrijd en gaf hem ook een boete van 6000 euro.
 
Zaterdag 8 september staat de belangrijke interland Italië – Frankrijk op het programma. Domenech wou de psychologische oorlog al snel op gang brengen en beweerde in een interview met Le Parisien, dat op 9 augustus verscheen, dat er akkoorden waren met scheidsrechters. Als voorbeeld gaf hij de wedstrijd tussen de Italiaanse en Franse beloften in 1999 die Italië na verlengingen won met 2-1. Domenech was in die tijd bondscoach van de Franse beloften.
 
In Italië was men verontwaardigd over de uitspraken en ook de Franse Voetbalbond haastte zich door te melden dat de uitspraken van Domenech voor zijn eigen rekening waren. De Uefa vroeg om bewijzen, maar die kon de Franse bondscoach niet geven. De Europese Voetbalbond besloot daarom om hem voor één wedstrijd te schorsen wegens het voetbal in een negatief daglicht te stellen. Domenech heeft drie dagen om in beroep te gaan tegen de schorsing.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties