Profliga wil De Witte als voorzitter houden

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Profliga wil De Witte als voorzitter houden
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Profliga, de vereniging van de achttien eersteklassers, willen Ivan De Witte behouden als voorzitter van hun vereniging. Momenteel is hij interim-voorzitter na het vertrek van Jean-Marie Phillips. De clubs hebben de huidige voorzitter van AA Gent gevraagd om die vacature zelf in te vullen.

"Ik heb daarvoor wel wat bedenktijd gevraagd, maar de kans is wel groot dat ik het zal aanvaarden. Ik wil dan wel een sterk mandaat en voldoende ruimte krijgen", aldus De Witte die overigens een mandaat wil voor twee jaar.

De stoel van voorzitter staat leeg sedert Jean-Marie Phillips vertrok om CEO van de Belgische voetbalbond te worden. Wellicht zal een definitieve beslissing over de nieuwe voorzitter vallen op 7 september want dan is er een nieuwe bestuursvergadering van de Profliga. 

De Witte stelde alvast een programma voor die hij in zijn tijd als voorzitter wil uitvoeren. Zo wil hij snel het nieuwe televisiecontract afhandelen, rekening houdend met de wensen van de topclubs en de kleinere teams. Verder wil hij de Profliga steviger verankeren, de eenheid tussen de clubs versterken, een band smeden met de overheid en de hervorming van de Jupiler League in goede banen leiden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties