Bevestigt Luik in Mol-Wezel?

Bevestigt Luik in Mol-Wezel?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In derde klasse B staat dit weekend de derde speeldag op het programma. Met FC Luik is er slechts één ploeg die nog op het maximum van de punten staat. De Luikenaars nemen het dit weekend op tegen Mol-Wezel. Er zijn zelfs nog maar vier ploegen die nog geen wedstrijd verloren. Het belooft dus nu al een heel spannend seizoen te worden waarin veel ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Ook Woluwe heeft in het klassement nog geen punt verloren, maar speelde op de eerste speeldag wel slechts gelijk tegen Geel dus deze uitslag valt weg.

FC Luik neemt het dus op tegen Mol-Wezel. De neo-derde klasser won op de eerste speeldag op het veld van Kelmis, maar ging vorig weekend kansloos onderuit in Woluwe. Vanavond krijgt het dus een eerste thuiswedstrijd voor de kiezen. 

KSK Tongeren HM herpakte zich vorige week sterk van de nederlaag op het veld van Veldwezelt op de eerste speeldag. Sprimont werd op eigen veld verslagen. Dit weekend nemen de Limburgers het thuis op tegen KFC Dessel Sport, dat nog maar één wedstrijd afwerkte (vorig weekend trof Dessel normaal gezien Geel). De druk is wel onmiddellijk groot omdat er op de eerste speeldag kansloos verloren werd tegen Visé. Het belooft een moeilijke wedstrijd te worden voor Dessel tegen een ploeg die vorig seizoen pas op de laatste speeldag zijn eerste thuisnederlaag leed.

Cappellen won vorige week knap tegen titelfavoriet Visé en bleef hierdoor in het spoor van FC Luik. Op het veld van CS Verviers moeten de Antwerpenaren bevestigen. Verviers verloor tot nu toe twee keer en staat onmiddellijk onder druk. 

Een andere in het oog springende wedstrijd is Visé - Sprimont, twee ploegen die hoog ingeschat werden voor de seizoensstart, maar die beiden al één nederlaag leden. Visé won op de eerste speeldag nochtans sterk op het veld van Dessel, maar had vorige week niet veel in te brengen tegen een sterk Cappellen. Sprimont speelde tot nu toe twee thuiswedstrijden, tegen Verviers werd er op de eerste speeldag gewonnen, maar vorige week werd er verloren tegen Tongeren. De druk staat onmiddellijk op de ketel voor beide ploegen, zeker voor Visé dat heel zwaar inkocht om promotie naar tweede af te dwingen.

Ook Turnhout - Woluwe is een veelbelovende affiche tussen twee ploegen die een rol kunnen spelen in de subtop. Turnhout herpakte zich vorige week goed van de nederlaag tegen Luik met een mooie overwinning in Veldwezelt. Woluwe won vlot tegen Mol-Wezel. 

De andere wedstrijden:

Bocholt VV - Kelmis
Hamoir
- Seraing
Veldwezelt is vrij.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties