Action Charleroi neemt leiding over

Steurbaut Kersten

Action 21 Charleroi heeft de leiding in de hoogste afdeling van het zaalvoetbal overgenomen. Charleroi won maandag met 6-1 van Houthalen en was dit weekend ook al te sterk voor Hasselt. Edegem verloor in eigen huis haar eerste wedstrijd van het seizoen tegen Morlanwelz. FT Antwerpen blijft na vier wedstrijden ongeslagen.

Overzicht zesde speeldag:

Hasselt – A21 Charleroi 0-4 (0-2)

A21 boette, door het vertrek van Rosa Lima, André en andere Braziliaanse voorgangers die hun geluk in Rusland en Spanje beproefden, wel aan frivoliteit in maar speelt juist daarom meer realistischer. Hasselt werd na een lange studieronde binnen de kortste keren uitgeteld (0-2 na 11'). Hasselt speelde niet onverdienstelijk mee maar had te weinig jus in de acties en was slechts uiterst zelden gevaarlijk. De hoop op beterschap verdween helemaal toen al meteen na de pauze Chaibai de score tot 0-3 verhoogde. Het eerreddend doelpunt kwam er niet (Selimovic 10m.). Een halve minuut voor tijd mocht Karim Chaibai - "de man van de match" – op tienmeter zijn vierde van de avond lukken.

Doelpunten: 10', 11', 21' en 40' Chaibai 0-1, 0-2, 0-3 en 0-4 (10m.).

Houthalen/Genk – Seraing 1-3 (0-2)

In een kleurloze eerste helft meenden de tweede scheidsrechter "Pietje precies" te moeten spelen. Dat ging zo ver dat hij aan de basis lag van de twee doelpunten die over winst beslisten. Eerst werd een denkbeeldige fout door Cabo tot bij El Ghoulbzouri gegeven. Die kreeg zoveel ruimte dat hij een grabbelende Conte te grazen nam. Twee minuten voor de rust meende diezelfde ref dat een glijdende Coppola de bal met een vingerlid beroerde en floot tot verbazing van iedereen strafschop. Diezelfde El Ghoulbzouri zette dat geschenk in waardepapieren om (0-2). HG kon doelman Cragnaz nauwelijks bedreigen. Dat beterde na de pauze maar leverde absoluut niets op. Dat was dan niet de fout van de referee. Wel van een ploeg die zonder vertrouwen rond hakkelt en in de afwerking gewoon nergens is. Ze scoorde wel tegen (nog 3'50" te gaan) maar het leidde tot niets meer omdat Stegemann de twee kansjes onbenut liet. In de slotseconde werd het counterend nog 1-3. Als je na 70% balbezit met 0 op 12 achter blijft, komt dat heel zwaar aan.

Doelpunten: 8' El Ghoulbzouri 0-1, 18' pen. El Ghoulbzouri 0-2, 36' El Allouchi 1-2 en 40' Saglam 1-3.

LW United – Antwerpen 2-5 (0-0)

Het was de bezoekers niet aan te zien dat ze een topteam zijn. Het laag geklasseerde LW United vond in de nieuwe coach Franco Canale zijn begeestering terug en hield de bezoekers keurig aan de praat. Kansen waren er weerskanten maar de klassedoelmannen Dandoy en Morant lieten zich niet vangen.
Na de pauze maakte Antwerpen het verschil. Al was dat in mogelijkheden niet zo uitgesproken. LW reageerde op de 0-1 (1-1). De jonge klasbakken Bali en Hitou telden LW uit. Twee minuten voor tijd (1-4) verhinderde Morant de 2-4 door een tienmeter van Merlino te weren.

Doelpunten: 25' Idlaasri 0-1, 30" Merlino 1-1, 32' Bachar 1-2, 37' Bali 1-3, 37' Hitou 1-4, 37' Bali 1-5 en 30' 10m. Corens 2-5.

Châtelineau – Lier 7-3 (2-2)

Technisch was Real absoluut de betere ploeg maar toch duurde het tegen het karaktervol Liers' team tot een stuk in de tweede helft voor er aftekening kwam. Toen was er echter geen houden meer aan. El Bouchtati scoorde tussendoor nog tegen (4-3) maar met drie verdere doelpunten werden de onfortuinlijke bezoekers terug huiswaarts gestuurd. Op die terugweg werd de car in een ongeval betrokken met een dronken autobestuurder. Gelukkig enkel met blikschade.
Doelpunten: 9' Errahmouni 1-0, 14' De Ceuster 1-1, 17' El Bouchtati 1-2,  20' Iandolo 2-2, 24' en 26' Aliouat 3-2 en 4-2, 27' El Bouchtati 4-3, 34' Boumediane 5-3, 37' en 38' Iandolo 6-3 en 7-3.

CT Charleroi – Malle 6-6 (2-3)

De thuisploeg ging op zoek naar haar eerste zege maar kon daar na de pauze nauwelijks aanspraak op maken. Toen ging Malle op haar élan door en liep via Naalden en Toukouki tot 2-5 uit. CT ging in de achtervolging en redde met uiteindelijk toch nog toen El Kamouni op tienmeter voor de 6-6 eindstand tekende. Bij Malle zal men treuren dat bij 4-6 op het scorebord en nog 5 minuten te gaan uiteindelijk toch nog twee punten te grabbel gegooid werden.

Doelpunten: 3' El Kamouni 1-0, 13' Van Bavel 1-1, 16' Fekrioui 2-1, 17' Smaal 2-2, 19' 10m. Van Bavel 2-3, 22' Naalden 2-4, 28' Toukouki 2-5, 29' Afenzouar 3-5, 32' Celli 4-5, 35' Gessner 4-6, 37' Fekrioui 5-6, 38' 10m. El Kamouni 6-6.

Edegem – Morlanwelz 0-6 (0-3)

Een ondermaats Edegem bakte er tegen een goed georganiseerd en geïnspireerd MLZ niets van. Al vrij vroeg liepen de gasten de thuisploeg tegen het canvas (0-2). RSD zette wel meer druk maar geraakte niet door het defensieve blok en het was steeds alarmfase 2 als de bezoekers razendsnel counterden. Doelman Rousseau weerde zich uitermate in de ballentent maar kon ook de vernedering niet verhinderen.

Doelpunten: 4' Falasque 0-1, 5' Diogo 0-2, 13' Dendane 0-3, 26' Neukermans 0-4, 34' Falasque 0-5 en 35' Dendane 0-6.

Frameries – Puurs 7-7 (3-1)

In een onwaarschijnlijke wedstrijd – tenminste wat de spelontwikkeling betreft – liep Malle aanvankelijk achter de feiten aan (3-1). Na rusten zette men meer druk doch Frameries kreeg eerst nog meer ruimte. In twee schitterende opwellingen liepen de gasten tot 5-7 uit. In de slotminuten waagden de Junkies alles op alles en het lukte zowaar nog ook. Het zat Klein-Brabant niet mee. Vorige week haalde de ploeg een 1-3 achterstand nog op tegen CT Charleroi (3-3). Nu volstond een 5-7 voorsprong niet (7-7).

Doelpunten: 1' De Mello 1-0, 8' Ferrian 2-0, 18' pen. Stroobants 2-1, 20' Ferrian 3-1, 25' Eder 4-1, 29' El Hajjioui 4-2, 29' Peeters 4-3, 30' Frédérick 4-4, 32' 10m. Eder 5-4, 33' Cherif 5-5, 34' Rezki 5-6, 35' El Hajjioui 5-7, 38' Eder 6-7 en 40' Eder 7-7.