Van Holsbeeck blijft geloven in nieuwe landstitel

Van Holsbeeck blijft geloven in nieuwe landstitel
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Landskampioen RSC Anderlecht leverde jongste weken enkele mindere prestaties met een verliesbeurt thuis tegen Charleroi en draws tegen Cercle Brugge en SV Roeselare. Bovendien is het spelpeil van een bedroevend niveau, Anderlecht onwaardig. Toch blijft manager Herman Van Holsbeeck optimistisch en blijft hij geloven in een nieuwe titel.

Hoe ver is Anderlecht niet weggegleden als ze zich in Brussel gemakkelijk verzoenen met een draw tegen Cercle Brugge? "De wedstrijd zat negentig minuten op slot en dat is de verdienste van Cercle. Technisch waren er veel onvolmaaktheden en in het laatste kwartier deed Cercle ons echt pijn. De brilscore was zondag de juiste uitslag", aldus Van Holsbeeck in Het Nieuwsblad.

Van Holsbeeck vond ook dat er zondag verzachtende omstandigheden pleitten. "Zonder Ahmed Hassan en Mbark Boussoufa en een halffitte Serhat Akin op de bank, ontbrak het ons aan creatieve spelers. We waren dan ook veroordeeld tot werkvoetbal en dat zou wel eens kunnen blijven duren tot aan de winterstop. Het wordt tot dan aanklampen", gaat Van Holsbeeck verder.

De Anderlecht-manager gelooft nog steeds in een nieuwe titel en ziet Club Brugge als de grootste concurrent. "Standard lijkt wat uitgeblust, maar Club heeft wel een bredere kern. Bij hen zie je het vertrouwen toenemen en er is ook veel maturiteit aanwezig. Brugge wordt een te duchten tegenstrever. Bij ons is de rust nu wat teruggekeerd maar als we zaterdag niet winnen, staat hier alles weer in brand. We zijn Francky Vercauteren nu al een derde keer te hulp geschoten. De voorbije twee jaar leverde dat vertrouwen ons telkens de titel op. Ook nu tip ik op ons als de nieuwe kampioen", besluit Van Holsbeeck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties