Boskamp wil Collen

Nico Wieme
| 0 reacties
Boskamp wil Collen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De 27-jarige Pieter Collen staat in de belangstelling van FCV Dender.

Collen, die bij AA Gent doorbrak onder trainer Johan Boskamp, is bij Feyenoord volledig op een zijspoor terechtgekomen. Het Laatste Nieuws meent te weten dat Boskamp zijn vroegere poulain een nieuwe kans wil geven bij FCV Dender.
 
Na twee seizoenen in het eerste elftal van AA Gent verkaste Pieter Collen in 1999 naar het Nederlandse Vitesse. Omdat hij er nauwelijks kansen kreeg, leenden de Arnhemmers hem datzelfde seizoen uit aan NEC. Daar beleefde hij zijn glorieperiode en die leverde hem in 2001 een lucratieve transfer naar Feyenoord op.
 
Aanvankelijk mocht de Gentenaar geregeld meedoen in het eerste elftal van de Rotterdammers en hij presteerde ook goed tot hij van de ene blessure in de andere viel. In drie seizoenen kwam Collen slechts vijf keer in actie. Hij werd uitgeleend aan NAC Breda waar hij, eens weer fit, tussen 2003 en 2005 toch nog 51 wedstrijden speelde.
 
In 2005 achtte Feyenoord de tijd rijp om Collen terug te halen naar de Kuip. Maar weer sloeg het noodlot toe. Hij kreeg weer af te rekenen met enkele blessures. Pas in 2006 kwam hij opnieuw aan spelen toe. Hoewel hij vaak tot de uitblinkers behoorde, speelde hij in dat seizoen slechts acht keer mee. In deze jaargang kreeg de verdediger van de nieuwe trainer Bert van Marwijk nog maar twee keer speelgelegenheid. Een transfer kan dus moeilijk uitblijven.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties