Wie wordt herfstkampioen?

Nico Wieme
| 0 reacties
Wie wordt herfstkampioen?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondag kan de herfstkampioen van het seizoen 2007-2008 in de Jupiler League bekend zijn.

We zijn dit weekend toe aan de zestiende speeldag in onze vaderlandse voetbalcompetitie en er staan enkele interessante wedstrijden op het programma. Zondag zou eventueel de nieuwe herfstkampioen bekend kunnen zijn. Als Standard morgen niet wint op het veld van Dender en Club Brugge verslaat zondag Anderlecht, dan mogen de Bruggelingen zich de titel van herfstkampioen toe-eigenen. Niet dat deze onderscheiding veel belang heeft, maar toch, het is altijd een morele opsteker om de tweede seizoenshelft mee aan te vangen.
 
Wie komt er nog allemaal in aanmerking voor deze papieren titel? In eerste instantie leider Club Brugge. Als blauw-zwart zes op zes pakt, is het sowieso, ongeacht de resultaten van de concurrentie, herfstkampioen. 

Standard
volgt op amper één punt. Als Brugge één keer niet wint en Standard haalt zelf zes op zes, gaan de Rouches met de titel lopen. Bij gelijkheid van punten wordt er naar het aantal gewonnen wedstrijden gekeken. Wie de meeste wedstrijden won, zal als leider de tweede ronde beginnen. Bij nul op zes voor Club en één op zes voor Standard, worden het de Bruggelingen. Idem bij respectievelijk één en twee op zes. Haalt Club twee op zes en Standard drie op zes, dan delen ze het kleinood. Drie punten voor blauw-zwart en vier voor de Rouches maken FCB dan weer tot herfstkampioen.
 
In theorie komt ook Cercle Brugge nog in aanmerking. Zij kunnen hoogstens nog op gelijke hoogte van stadsgenoot Club en eventueel Standard komen. Standard zou het evenwel moeten afleggen van Cercle op basis van een wedstrijd minder gewonnen. Beide Brugse ploegen zouden dan evenveel wedstrijden gewonnen, verloren en gelijkgespeeld hebben. In dat geval moeten zij niet enkel de leidersplaats delen, maar ook de titel van herfstkampioen. Dat zou nog eens een sensatie zijn in het Venetië van het Noorden. Als u weet dat in de eerste officiële wedstrijd na de winterstop beide Brugse verenigingen het in de beker tegen elkaar opnemen, dan weet u dat er weer een vol Jan Breydelstadion mag verwacht worden.
 
Vindt u heel die heisa rond het herfstkampioenschap wat ingewikkeld, geen nood, kijk gewoon zondag naar de stand en er zal u al veel duidelijk worden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties