Lokeren in evocatie na uitspraak Sportcomité

Jelle Vereecke
| 0 reacties
Lokeren in evocatie na uitspraak Sportcomité
Foto: © SC

Sporting Lokeren werd uit de beker geknikkerd door een nieuwe regel van de Belgische Voetbalbond. Maar daar gaan ze in het Waasland niet mee akkoord.

Sinds dit jaar geldt volgens de regels van KBVB dat een club bij elke officiële competitiewedstrijd een minimum van vijf spelers moet opstellen, die opgeleid zijn in België. Lokeren had echter zo'n speler te weinig op het wedstrijdblad staan tijdens de bekerwedstrijd tegen RS Waasland en daarom diende de Bond dus een klacht in tegen Sporting Lokeren OV.

De Bond wou echter zelf niet beslissen over uitschakeling of niet en schoof de zaak dus door naar het Sportcomité. Die schoof de zaak ook op de lange baan, maar besliste uiteindelijk dat Lokeren de bekercompetitie moet verlaten en dat Waasland het in de volgende ronde mag opnemen tegen RSC Anderlecht. Georges Leekens en Roger Lambrecht reageerden verontwaardigd op die uitspraak en zouden het er zeker niet bij laten.

In beroep gaan tegen een beslissing van het Sportcomité is echter onmogelijk, dus moest het op een andere manier gebeuren. Daarom gaat de club nu in evocatie tegen die uitspraak, wat wel mogelijk is. Op 7 januari zal deze evocatie behandeld worden. Tegelijkertijd start Lokeren ook een rechtszaak op om zo toch zijn gelijk te halen. Normaal gezien neemt Anderlecht het dus op tegen Waasland op in het weekend van 12 en 13 januari, maar of het zo ver komt is dus nog twijfelachtig.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties