De Witte zoekt meerderheid

Nico Wieme
| 0 reacties
De Witte zoekt meerderheid
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een onderzoek van de Nederlandse firma Hypercube heeft uitgewezen dat een eerste klasse met zestien ploegen en met play-offs na de reguliere competitie vanaf 2009-2010 de meest aangewezen formule is.

Gisteren kwam de beheerraad van de Profliga samen om zich te buigen over enkele voorstellen betreffende een competitiehervorming. Uit alle voorstellen die de Hypercube aanbracht, bleek de formule met zestien teams en play-offs de meest rendabele te zijn. Om die hervorming nu door te drukken, heeft Profligavoorzitter Ivan De Witte een tweederde meerderheid nodig. Dit betekent dat twaalf van de achttien eersteklassers hun goedkeuring moeten geven.
 
De Witte krijgt nu de zware taak om de komende weken te gaan lobbyen om aan die meerderheid te komen bij een stemming. Als hij dat voor elkaar wil krijgen, zal hij aan iedereen heel goed de modaliteiten van de competitie moeten uitleggen. Belangrijk daarbij zullen zijn: het aantal deelnemers aan de play-offs en het aantal zakkers na de reguliere competitie.
 
Een ander heikel punt wordt de inkrimping van de Jupiler League zelf. Op welke manier geraakt men na 2008-2009 aan zestien ploegen? Krijgen we vier rechtstreekse dalers in dat seizoen of worden de zakkers bepaald op basis van de resultaten van de laatste jaargangen? Eind deze maand zou het al tot een stemming moeten komen.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties