Analyse Petegem vergroot voorsprong in Oost-Vlaanderen

Gentil Dossche
| 0 reacties
Petegem vergroot voorsprong in Oost-Vlaanderen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voor het eerst dit seizoen verloor Terjoden-Welle punten in een thuiswedstrijd en Petegem maakte hier dankbaar gebruik van. Sportief gezien een ietsje minder voor de fusieploeg maar de kassier zal je zeker niet horen klagen.

Blijkbaar verteert leider Sparta Petegem – 46pt de Lebbeekse grond niet zo goed want, na het verlies bij SK, werd het uitje naar Rapide Lebbeke – 13pt een stuk moeilijker dan verwacht. De thuisploeg weerde zich als een duivel in een wijwatervat en verzuimde in de 1ste helft de klus af te maken. Maar, om Kampioen te worden moet je ook de mindere wedstrijden winnend kunnen afsluiten.
 
Op het terrein van grote broer Eendracht Aalst kon Terjoden-Welle – 41pt vrede nemen met het billijke gelijkspel tegen een sterk SK Berlare – 30pt
 
Ook Kwik Eine – 31pt had het knap lastig met een aanklampend FC Waarschoot – 16pt maar de aansluitingstreffer viel te laat voor de bezoekers.
 
Met 2 op 9gaat het de laatste weken een ietsje minder bij FC Eeklo – 31pt en ook tegen Sparta Ursel – 19pt was een puntendeling het eindresultaat.
Sint-Gillis-Waas – 31pt was al snel op achtervolgen aangewezen tegen FC Vrasene – 24pt maar kon de scheve situatie in de slotminuten nog rechtzetten.
 
Het frisse en frivole spel van het competitiebegin lijkt verder af dan ooit voor Jong Lede - 26pt dat nu ook de boot in ging tegen SKDJ Lovendegem – 19pt
 
SK Lebbeke - 22pt had dan wel de intentie de thuisnederlaag uit de heenronde weg te werken maar ging roemloos ten onder bij Eendracht Aalter – 21pt
 
Een zwak JV Kruibeke – 17pt kreeg een flinke opdoffer van Rode Lantaarn SK Lebeke-Aalst - 11pt en moet stilaan het tij doen keren wil het niet al te ver afzakken.
 
Samenvatting:
Niet alleen voor het Kampioenschap, maar ook voor de 2de periodetitel deed Petegem de beste zaak, want zowel Eeklo als Terjoden-Welle en Berlare lieten punten liggen. Toch blijven deze 4 ploegen in de running en heeft Terjoden, op papier, nog steeds de grootste kans.
 
Het blijft koffiedik kijken in deze rare reeks waar de toppers wat van hun pluimen lieten en de staartploegen zich onderling blijven roeren. Op echt uitsluitsel zullen we wellicht tot de slotweken moeten wachten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties