Voormalig Pools international veroordeeld

Voormalig Pools international veroordeeld
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De voormalige Poolse international Tomasz Hajto zag zich vanmorgen op de rechtbank van Lodz veroordelen tot twee jaar voorwaardelijke gevangenisstraf. Daarnaast moet hij nog 7.000 zloty boete betalen en moet hij zijn rijbewijs een jaar inleveren.

De Poolse verdediger kreeg de straf voor het auto-ongeval dat hij veroorzaakte en waarbij een voetganger overleed.  Tomasz Hajto pleitte schuldig, maar verliet nog voor het einde van de zitting de rechtszaal.Het was niet de eerste keer dat Hajto in aanraking kwamen met het gerecht.  In 2003 veroordeelde een rechtbank in Essen hem tot een boete van 18.000 euro.  De verdediger speelde toen voor het Duitse Schalke 04, maar verdiende bij met een lucratieve sigarettensmokkel.

Hajto speelde tot 1997 in zijn moederland, maar de talentvolle verdediger was gegeerd wild op de transfermarkt.  In 1997 ging hij aan de slag bij MSV Duisburg.  Na de degradatie van Duisburg haalde Schalke 04 hem binnen, maar tijdens het laatste jaar van zijn contract leenden ze hem uit aan FC Nürnberg.  Het was tijdens die periode dat Hajto zich bezig hield met sigarettensmokkel van Polen naar Duitsland.  De affaire leidde tot zijn onmiddellijke ontslag bij Schalke, maar Southampton bood hem een sportieve uitweg.  In januari 2006 werd zijn contract bij De Saints ontbonden en tekende de verdediger een contract van anderhalf jaar bij Derby County, maar ook daar werd hij, na amper vier maanden, ontslagen.

Hajko verzamelde 62 caps voor het Poolse nationale team.  Hij scoorde daarin zes keer.  Momenteel speelt hij voor de Poolse eersteklasser Gornik Zabrze.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties