Analyse Winteranalyses: Union

Bart Hermans
| 0 reacties
Winteranalyses: Union
Foto: © SC

Volg Union SG nu via WhatsApp!

Vandaag analyseren we Union Sint-Gillis. De Brusselaars eindigden vorig seizoen op de achtste plaats met 46 punten.

Na een turbulent seizoen zag de club uit de hoofdstad o.a. Stavros Glouftsis en Muscal Mvuezolo vertrekken. Van Anderlecht werd spits Siani geleend. Alex Czerniatynski trok naar Beveren en werd vervangen door Peter Mommaert.
 
De Brusselaars begonnen net als vorig seizoen op West-Vlaamse bodem tegen Kortrijk. Vorig seizoen werd het 1-1 in het Gulden Sporenstadion. Ditmaal werd er gewonnen met 1-2. De eerste thuismatch tegen nieuwkomer Olympic Charleroi werd verloren maar een week later op Tienen werd er weer wel gewonnen. Vervolgens moesten de troepen van Mommaert aan het werk op Beveren en thuis tegen Kortrijk. Een nul op zes was het resultaat. De wedstrijd tegen Kortrijk kende een vooroorlogse uitslag :3-5. In Lommel werd er opnieuw 2-2 gelijkgespeeld. De Brusselaars maakte veel doelpunten maar kregen er minstens evenveel tegen. Begin oktober moesten ze weer in de wei tegen Tienen , ditmaal wonnen de suikerjongens. Na deze nederlaag volgden er nog twee thuiswedstrijden. Tegen Tubeke werd 2-0 gewonnen. In de volgende wedstrijd tegen Eupen was de uitslag omgekeerd. Op het veld van SK Deinze werd gelijk gespeeld en in het eigen Joseph Marien stadion werd Antwerp verslagen. De trein leek vertrokken want in de volgende vijf wedstrijden haalde de ploeg een elf op vijftien tegen Namen, Geel, Hamme , Virton en Leuven. De volgende drie wedstrijden tegen Lierse, Waasland en Doornik werden allemaal verloren. In elk van deze wedstrijden kregen ze drie doelpunten tegen. Vorig weekend knoopten de hoofdstedelingen terug aan met een overwinning. Oostende werd terug naar de kust gestuurd met drie nul cijfers.
 
Union staat zo op een vijfde plaats met achtentwintig punten uit twintig wedstrijden. Yves Buelinckx is met veertien doelpunten de huidige topschutter bij Union en in tweede klasse.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties