Analyse Winteranalyse: SK Beveren

Dirk Claus
| 0 reacties
Winteranalyse: SK Beveren

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

SK Beveren leeft terug! Dat is het gevoel dat zeker zal overheersen in het Waasland. Na de perikelen van vorig seizoen, is de huidige derde plaats in het klassement een onverhoopte meevaller.

Wat er zich allemaal afgespeeld heeft op bestuurlijk vlak op het eind van vorig seizoen moet één van de zwartste momenten in de geschiedenis van SKB zijn geweest. Woorden als ‘fusie’ en ‘vereffening’ waren niet meer weg te denken op de Freethiel.
 
Na de protestmars, 15 mei 2007, geloofden nog weinig supporters in het voortbestaan van hun geliefde club. De onzekerheid in de ogen van toenmalig voorzitter Frans Van Hoof sprak boekdelen. De fusie met Sporting Lokeren leek zo goed als een feit. 
 
Eind juni, begin juli kwam dan toch het bericht dat de Raad van Bestuur ontslag had genomen en dat de fakkel werd doorgegeven aan Dirk Verelst, hij kreeg de loodzware erfenis om SKB terug gezond te maken en het sportief terug te brengen waar het thuishoort nl. eerste klasse. 
 
Een transferverbod, opgelegd door de licentiecommissie, zorgde er dan ook nog eens voor dat Beveren pas laat aan de sportieve uitbouw van de kern kon werken.  Vele spelers hadden ondertussen de club verlaten. Dissa, Joseph-Augustin,  Seka, Copa, Gervinho, Macquet, Van Hoyweghen, Mahan, Bozic, … om maar enkele te noemen. Velen van hen wilden zich niet wagen aan een avontuur in tweede of misschien wel derde klasse.
 
De sportieve leiding werd overgedragen aan Alex Czerniatynski, met het huidige succes als gevolg. Het is knap hoe Czernia toch op een relatief korte tijd en met heel beperkte middelen dit Beveren heeft gebracht waar het nu staat. 
 
Vanuit Union bracht Czernia een imposante verdediger mee, Andreas Manga, die achterin voor het slot op de deur moest zorgen. Alleen jammer dat het potje bij Manga al een snel durfde overkoken zodat hij door schorsingen zijn plaats moest afstaan aan het einde van de heenronde. 
 
De belangrijkste transfer van SK Beveren gebeurde in goal waar Bart Deelkens publiekslieveling Copa heeft vervangen. Met succes tot op heden, hij is reeds meermaals uitgeroepen tot man van de match en is absoluut de speler van de heenronde. Bart bewijst dat hij te snel is afgeschreven en kan Beveren nog veel plezier bezorgen.
 
De kern werd verder aangevuld met Sadio Ba en Sandy Martens , twee spelers met koffers vol eersteklasse ervaring. Ex Rode Duivel, Sandy Martens, heeft trouwens nog niets van zijn kwaliteiten ingeboet en is een echte meerwaarde.
 
Tesamen met ervaren spelers als Theunis, Snoeckx, Diabis, Zito, Tokpa, Lardenoit moeten zij voor de nodige rust zorgen in het elftal.
 
Wie ook gebleven is na vorig seizoen is Ebrahima 'Ibou' Sawaneh. Ibou kreeg vorig seizoen geen kans en bewijst nu, met zijn 13 treffers, dat dit misschien wel fout was. Met zijn 13 doelpunten staat Ibou mee bovenaan in het klassement van de topschutters in tweede klasse.
 
Voor het overige zijn het nu vooral de jongeren die hun kans moeten grijpen.  In de eerste plaats denken we dan aan Sam De Munter, die vorig seizoen ook al de neus aan het venster stak.  Bij het begin van het seizoen zagen we op Tubeke al de eerste tekenen van de verjonging bij Beveren met Van Gysel, Odouro, Aerts in de basis en Busschaerts, Seedorf en Ceesay op de bank.
 
In de loop van de heenronde konden we ook kennis maken met Chakir Lmaknafi. Een polyvalente middenvelder die op beide flanken zich uit de slag kan trekken.
 
De toekomst zal nu verder moeten uitwijzen wie van deze ‘youngsters’ effectief zal doorbreken en een vaste stek kan verwerven in het eerste elftal van Czerniatynski.
 
Sportief is voorlopig voor Beveren nog alles mogelijk dit seizoen. Alle ploegen in tweede zijn aan elkaar gewaagd. Na een mindere start heeft het zich toch kunnen herpakken en draait het nu mee bovenin. 
 
Na de zege gisteren tegen KVSK United staat SKB, met 2 wedstrijden minder gespeeld dan leider Kortrijk, op een derde plaats waarmee ze perfect op schema zitten voor de top 5 plaats die vooropgesteld werd bij het begin van het seizoen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties