Column Speeldag 18: Boos

Greg Docx
| 0 reacties
Speeldag 18: Boos
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De terugronde 2007-2008 is van start gegaan. Voor vele ploegen de ideale gelegenheid om iets te veranderen op het vlak van speelstijl, dominant voetbal en vlotte acties.

Goede voornemens die ongetwijfeld gemaakt waren bij Club Brugge en Anderlecht. Club mag dan wel leider zijn, zelfs Jacky Mathijssen bevestigde dat het nog lang niet goed was.  Maar wat  lazen wij in de krant:  Mathijssen is boos door de vele kritiek aan het adres van de herfstkampioen. Hallo Jacky?
Het karakter van Mathijssen is allang achterhaald: in de kleedkamer wijst hij óók op al het slechte en hij wéét dat ook allemaal, maar al wat er buiten de Brugse kleedkamer van kritiek komt, wordt meestal met de meest belachelijke uitspraken weggelachen of gecounterd.
Een sterk punt van hem is wel dat hij karakter in de kleedkamer gebracht heeft. Wedstrijden zoals afgelopen vrijdag tegen Bergen zouden vorig seizoen nooit winnend afgesloten zijn, daarvoor een pluim op zijn hoed en een proficiat, maar door sommige uitspraken moet hij opletten dat hij geen karikatuur van zich zelf gaat worden.
Een boze trainer, dan is de stap naar boze supporters snel gemaakt. We zagen (excuseer: hoorden) op vele plaatsen misnoegde supporters: Genk, Anderlecht, Bergen, Brussels, ... Het waren er genoeg, al had de ene er meer reden toe dan de andere. Bij Anderlecht was er vooral een striemand fluitconcert aan het adres van Bart Goor, bij zijn vervanging. Niet één fatsoenlijke bal geraakt, actie gemaakt of pass gegeven. Te bedenken dat het bestuur overweegt hem een contractverlenging aan te bieden. Niet doen Herman, haal Lamah terug bij Roda JC. Nochtans was het bij Anderlecht voor de rest nog niet zo slecht: geen kansen weggeven, er zelf gecreëerd, maar een scorende spits is het enige dat (nog) ontbreekt.

Bij de boze Genkse aanhang heeft het nog lang geduurd, maar daar was het eergisteren dan duidelijk hoorbaar: 'Hugo buiten'. Eerlijk gezegd, een beetje flauw, zeker na het vorige knappe seizoen. Het bejubelde Genk door het aanvallende voetbal van Broos, de supporters werden gek, bij Anderlecht kreeg men er grijze haren van. Is het nu zo erg dat Broos buiten moet? Genk is niet de ploeg die elk seizoen top drie kan spelen, hoe spijtig de supporters dat misschien ook vinden. Samen met Gent en Germinal Beerschot zijn zij de drie subtoppers die eens een superieur seizoen waarin ze de topploegen kunnen bedreigen. Vorig seizoen Genk, nu voorlopig Germinal Beerschot. En Cercle Brugge natuurlijk. Niet alles is zomaar ineens slecht bij Genk, zeker de trainer niet, want hij is ook nog dezelfde van vorig seizoen.
We kijken al uit naar komend weekend, er vallen zaakjes te doen met de top vier die onderlinge duels uitvechten. Dat ze dat maar in hun oren knopen in Anderlecht, Gent en Genk.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties