Analyse Ook Atlético kan Real niet stoppen

Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Ook Atlético kan Real niet stoppen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Real Madrid blijft onklopbaar in de Primera División. Ook Atlético slaagde er niet in de stadsgenoot punten af te snoepen. Rivaal Barcelona won nipt en blijft afgescheiden tweede. Villarreal volgt als derde nadat het Valencia voetballes gaf.

Madrid keek vol spanning en verwachting naar de stadsderby tussen Atlético en Real uit, maar na amper 30 seconden voetballen volgde een absolute anti-climax.  Raúl profiteerde meteen van zwak verdedigen van Pablo en Atlético slaagde er niet meer in terug te komen.  Casillas toonde zich eens te meer onklopbaar en aan de overkant zorgde Van Nistelrooy nog voor de 0-2.  Real blijft dus autoritair leider, terwijl Atlético verliest zijn derde plaats aan Villarreal.  
 
Barcelona blijft de enige ploeg die het spoor van Real Madrid enigszins kan volgen. Toch was er tegen Racing Santander alweer niet veel te zien in Camp Nou.  In een slappe wedstrijd was het enige hoogtepunt de treffer van Henry.  Aan de overkant moest Valdés een paar keer goed tussenkomen om de drie punten in Barcelona te houden.  Barcelona blijft tweede op zeven punten van Real, Racing blijft zesde.  
 
De prestaties van Valencia onder Koeman blijven bedroevend.  In de derby op het veld van Villarreal verloren Villa en co kansloos met 3-0.  Pires, Capdevila en Nihat zorgden voor de oververdiende zege voor de ploeg van Pellegrini, die Valencia op alle vlakken overklaste.  Villarreal klimt opnieuw naar de derde stek, terwijl Valencia stilaan achteruit moet beginnen kijken. 
 
Valladolid verkeert momenteel in een uitstekende vorm, wat van Espanyol Barcelona niet kan gezegd worden.  Het waren dan ook de Castillianen die aan het langste eind trokken.  Met de snelste goal ooit in de Primera División brak man in vorm Llorente de wedstrijd wel heel snel open.  De spits scoorde ook nog een tweede keer en de bezoekers kwamen niet meer verder dan de aansluitingstreffer van Torrejón.  Espanyol is vijfde, Valladolid intussen al zevende. 
 
Met Sevilla lijkt het dit seizoen niet goed te komen.  De Andalusiërs leden op het veld van Getafe een pijnlijke, maar verdiende nederlaag.  De derde ploeg uit Madrid leverde een uitstekende prestatie en haalde het met 3-2.  In de slotminuten had Dragutinovic nog voor de gelijkmaker gezorgd, maar invaller Contra kroonde zich in blessuretijd tot held van de avond.  Sevilla is negende, met twee punten voorsprong op nummer twaalf Getafe.
 
De degradatiestrijd blijft uiterst spannend. De winnaars van het voorbije weekend waren Osasuna, Real Zaragoza en Almería. De ploeg uit Pamplona haalde het met 2-0 van Athletic Bilbao, terwijl Almería met een late treffer Deportivo zonder punten naar huis stuurde. Real Zaragoza pakte na tien speeldagen nog eens een zege. Het werd 3-1 tegen Real Murcia. Rode lantaarn Levante pakte tegen Real Mallorca nog eens een punt en ook de confrontatie tussen Betis en Recreativo kende geen winnaar.    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties