Ksk.Maldegem pakt verdiend een punt.

Hendrik De Vriesere
Ksk.Maldegem pakt verdiend een punt.
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na een gelijkopgaande eerste helft konden beide ploegen niet scoren, al hadden ze kansen. De partij brak open in de tweede helft, waar de thuisploeg twee doelpunten moest slikken. Maar ze gingen in de slotfase in de tegen aanval en pakte verdiend een punt

Al in de aanvangsfase was de thuisploeg al dicht bij de openingstreffer op hoekschop van Melki, Cool die de bal in een tijd op de slof nam maar doelman Wolters bracht redding met beide handen. Na balverlies bij Diksmuide kon Calsyn het leder met een doorsteekpasje  tot bij Melki geven maar die knalde nipt naast.

Het was Ksk die in het eerste kwartier het gevaarlijkst waren, want op een vrijetrap van Cool moest de bezoekende doelman  op de juiste plek staan om de bal klemvast en tevens uit zijn doelkader te houden.

Daarna was het de beurt aan de derde in de klassering om de druk op te voeren, met kansen voor Baes (tweemaal) maar Van Wynsberghe was telkens attent op deze aanvallen. Ook kwam er nog een poging van Sarrazijn maar zonder succes, ruststand 0-0.

Na de koffie was het terug een poging van Ksk via Melki maar zijn bal belandde naast het kader. In de 52' kregen ze het deksel op de neus een voorzet van Ternier maar die besloot op de lat, maar in de rebound kwam de bal in de voeten van Vanhoutte die de uitgespeelde Maldegemse doelman op het verkeerde been bracht 0-1.

In de 63' een vrije trap voor Diksmuide vanop 30 meter van Bjorn Baes die besloot in de kruising en Van Wynsberghe kansloos (0-2), net daarna had invaller Lootens de kans op de aansluitingtreffer maar het leder ging nipt over. De druk bleef aan houden op het bezoekende doel, op een hoekschop en een omhaal van Blondeel belandde de bal op de dwarsligger tweede kans weg voor de 1-2 op het bord te brengen.

Het was een thriller in het laatste kwartier, waar Ksk. massaal in de aanval trok op een hoekschop van Melki kon Blondeel de bal in het dak van het doel definiëren de aansluitingstreffer was er 1-2. Daarna kwam de druk van Ksk.Maldegem op zoek naar de gelijkmaker, Blondeel werd in de vuurlijn gestuurd maar die kopte in de 83' de gelijkmaker over het doel.

Na een inworp kon Melki drie tegenstanders in de wind plaatsen en zou kon hij doorsteken naar De Neve die Wolters voor de tweemaal op de korrel nam met tevens een doelpunt 2-2 (90'). Een zeer verdiend punt voor de thuisploeg, die tevens applaus kregen van de thuisaangang.

Eindstand : 2-2

Ksk.Maldegem : Van Wynsberghe, Blondeel, Cool ( 77' Cools), De Decker, Wellens, Calsyn ( 82' De Cock) , Melki, De Neve, Bulens, Madou, Bernaert ( 65' Lootens). 

Ksv.Diksmuide : Wolters, Sarrazijn (77' Prinsier), Plyson, Devisch, Vercamp, Maertens, Ternier, Baes, Toth (88' De Drie), Van Den Driessche, Van Houtte.

Gele kaarten : 79' Devisch, 80' Toth (Ksv.Diksmuide)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties