Club verbroedert met fans in winters Bellewaerde

Nico Wieme
| 6 reacties
Club verbroedert met fans in winters Bellewaerde
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Bellewaerde Park ontving op paasmaandag Club Brugge met in zijn kielzog een hele pak fans. Het weer liet te wensen over, maar dat kon de pret bij jong en oud niet derven.

Sinds afgelopen zaterdag is het seizoen weer gestart in Bellewaerde Park. Het openingsweekend werd afgesloten met een Club Brugge familiedag. Niet alleen de voetbalgoden hebben het de laatste tijd niet meer zo voor blauw-zwart, ook de weergoden lieten het dit keer afweten. De natuur lag duidelijk in de knoop met zichzelf, want ’s namiddags werd het park omgetoverd in een heerlijk winters sneeuwlandschap. Het koude en natte weer had toch zijn weerslag op het aantal bezoekers. “We hebben een duizendtal kaarten in voorverkoop verkocht, maar door het slechte weer is zeker niet iedereen komen opdagen”, bevestigde ons een medewerker van het park.
 
Handtekeningen verzamelen
De opgedaagde supporters lieten het echter niet aan hun hart komen en verbroederden met hun idolen. Tussen 11u00 en 11u45 vond er op drie plaatsen tegelijkertijd een eerste handtekeningensessie plaats. Daarna namen spelers en trainers de tijd om de innerlijke mens te versterken. Tussen 12u45 en 13u30 was er dan een tweede handtekeningensessie met heel de ploeg en trainersstaf voorzien in het Buffalo Steak House. Het was drummen om een glimp, handtekening en/of foto van de voetballers en trainers, die de nodige tijd en aandacht aan hun fans schonken.

"Schitterend initiatief"
Tussen de massa aanwezigen vonden wij een gaatje om enkele reacties van de Clubmensen te noteren. “Dit is gewoon schitterend”, aldus Jeroen Simaeys. “Zo’n talrijke opkomst is bemoedigend. De sfeer zit er goed in. Het weer maakt eigenlijk niet veel uit.” Een soortgelijk geluid hoorden we bij Joos Valgaeren. “Ik vind het plezant vandaag. Het is leuk om eindelijk eens een gezicht te kunnen kleven op de vele duizenden fans die hier vandaag aanwezig zijn. Dit zouden we meer moeten doen.” Ook Ivan Leko genoot van de aandacht van de supporters. “Heel leuk. Deze dag onderstreept de goede relatie tussen spelers en fans. Ik ben voorstander van meer van dit soort initiatieven. Het is goed voor het imago van Club Brugge. In Kroatië doen de clubs dit niet zo vaak.”
 
"Fans stimuleren spelers"
Het was een ontspannen
Jacky Mathijssen die eveneens rustig de tijd nam om ons te woord te staan. “Ik voel mij overrompeld door de massale opkomst van onze fans die zich, ondanks het slechte weer, toch de moeite getroost hebben om naar hier te komen. De combinatie van een schitterend park en onze aanwezigheid zorgt voor heel mooie taferelen.” De Clubcoach benadrukte het belang van de supporters op zo’n dag. “Het is voor ons interessant om onze supporters eens persoonlijk te zien en te horen. We putten enorm veel moed uit de steunbetuigingen die we van hen krijgen en dat zal ons de kracht geven om de laatste zeven matchen van het seizoen, die zich toch als zwaar aankondigen, aan te vatten.”
 
Koning Winter
In de namiddag ontwaakte vrouw Holle plots veel te vroeg uit haar winterslaap die zij enkele dagen geleden begonnen was. Tussen 14u30 en 15u30 schudde zij haar kussens uit over het park dat plots in een winterlandschap veranderde. Iedereen waande zich in Winter Bellewaerde, maar dan zonder de feeërieke verlichting en zonder de glühwein. De spelers namen toch nog even de tijd om samen met de fans de Bengal Rapid River te weerstaan.
 
"Andere omstandigheden dan op fandag"
Rond 16u00 keerden bijna alle voetballers, trainers en begeleiders terug naar de spelersbus om de reis naar huis aan te vatten. Alleen
Sven Vermant bleef met zijn gezin nog even genieten van het attractiepark. “Tof, zo’n dag. Het is leuk om iedereen eens samen te zien. Ook de handtekeningensessies en de attractie waarin we samen met de fans de sneeuw trotseerden zorgden voor een goede sfeer.” De FCB-kapitein vond het niet zo erg dat het sneeuwde. “Liever sneeuw dan een hele dag regen. Het weer heb je uiteindelijk toch niet onder controle. Daar moet je het beste van maken.”
 
Voor Vermant is dit initiatief zeker voor herhaling vatbaar. “Eén keer per jaar zo’n dag is goed. Het is ook losser dan de gewone fandag in juli. We vertoeven vandaag in een familiale omgeving en er was geen training zoals op de fandag. Ook de omstandigheden zijn helemaal anders. We bevinden ons nu op zeven weken van het einde van de competitie. Dit is toch anders dan de traditionele fandag die vlak voor de start van het seizoen plaatsvindt.”

Tevreden supporters
Niet alleen de Clubfamilie toonde zich tevreden met deze dag. Ook de vele supporters konden de sfeer best wel smaken. Hier en daar deed er eentje zijn beklag over het weer, maar dat kon al bij al de pret niet derven. Sommigen vonden het ook jammer dat de boottochtjes in de Bengal Rapid River voortijdig afgeblazen werden, maar uiteindelijk konden ze er wel begrip voor opbrengen omdat de weersomstandigheden op dat moment echt niet meezaten. Het was een mooie dag voor de supporters van Club Brugge en de meesten trokken blij gezind weer huiswaarts, in de hoop dat hun helden het straks ook op het veld waarmaken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties