Maaroufi vervangt Dirar

Nico Wieme
| 2 reacties
Maaroufi vervangt Dirar
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Maandag haakte Nabil Dirar met een stressfractuur af bij de Marokkaanse selectie. De Westerlomiddenvelder wordt in de selectie vervangen door een andere ‘Belg’: Ibrahim Maaroufi.

Nabil Dirar keek met meer dan gewone belangstelling uit naar de match van Marokko tegen België. De Westerlospeler wou zich in zijn nationale shirt graag tonen aan het Belgische publiek. Door een stressfractuur gaat dat feestje echter niet door. Zijn plaats in de selectie wordt ingenomen door Ibrahim Maaroufi.
 
Maaroufi is aangesloten bij Inter Milaan en speelt momenteel bij FC Twente op huurbasis. De selectie voor de speler die in Brussel geboren is, mag op zijn minst opvallend genoemd worden. Bij de beloften speelde de middenvelder steevast voor België. In oktober vorig jaar verkoos Maaroufi echter de Marokkaanse nationale ploeg boven de Belgische, maar vorige week schopte de Twentespeler wild om zich heen omdat hij te weinig respect voelde van de Marokkaanse bond. Hij stelde zijn keuze voor Marokko toen even in vraag en overwoog een terugkeer naar de Rode Duivels.
 
“Ik ben trots op mijn eerste A-selectie”, zegt Maaroufi in Het Nieuwsblad. “Dat het tegen België is, maakt het nog specialer. Hopelijk is de keuze voor Marokko nu definitief.” Dat hoeft echter niet zo te zijn, want oefenwedstrijden hebben geen officiële waarde, waardoor spelers nadien toch nog voor een ander land kunnen uitkomen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties