Duitsland na kwartfinales naar huis

Nico Wieme
| 0 reacties
Duitsland na kwartfinales naar huis
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het EK nadert zienderogen. In onze reportage waarin we de diverse landenteams aan u voorstellen, zijn we vandaag bij Duitsland beland.

The way to Euro 2008: Ondanks simpele kwalificatie Tsjechië maatje te groot
 
Duitsland kende weinig problemen om zich te plaatsen in groep D. Samen met Tsjechië ondervond het niet veel tegenstand van Ierland, Slowakije, Wales, Cyprus en San Marino. De Duitsers behaalden 27 op 36, met als uitschieter de 1-2-zege bij Tsjechië en als dieptepunt de 0-3-thuisnederlaag tegen diezelfde concurrent. Op dat moment hadden onze oosterburen hun ticket voor het EK echter al beet na een 0-0-gelijkspel bij Ierland. De Duitsers waren met 35 doelpunten goed bij schot in de voorronde.
 
De bondscoach: Joachim Löw
 
Na het WK 2006 volgde Joachim Löw Jürgen Klinsmann op als bondscoach. Als voetballer was hij vooral in de tweede liga actief. Zijn grootste successen als trainer behaalde Löw met VfB Stuttgart door in 1997 de beker te winnen. In 2002 werd hij met FC Tirol Innsbruck kampioen van Oostenrijk. Löw is al sinds 2004 actief bij de nationale ploeg. Aanvankelijk assisteerde hij Klinsmann op weg naar het WK in eigen land, daarna waagde hij zijn kans als hoofdcoach, voorlopig met succes. Löw staat erom bekend de lijn van zijn voorganger door te trekken.
 
 
De sterspeler: Michael Ballack
 
Michael Ballack begon zijn carrière in 1995 bij Chemnitzer FC en kwam daarna nog uit voor FC Kaiserslautern, Bayer Leverkusen en Bayern München. In 233 Bundesligamatchen scoorde de middenvelder 75 doelpunten. In 2006 verkaste de drievoudige ‘Duitse voetballer van het jaar’ transfervrij naar FC Chelsea. In twee seizoenen speelde hij amper 41 wedstrijden en trof hij vier keer raak. Ballack is wel de draaischijf van de mannschaft. In april 1999 debuteerde hij tegen Schotland. Sindsdien haalde hij 79 selecties, waarin hij 35 doelpunten maakte, bijna één per twee wedstrijden.
 
De joker: Mario Gomez
 
Mario Gomez heeft alles in zich om de ontdekking van Duitsland te worden. De beloftevolle spits met Spaanse roots vertoeft sinds 2004 in de A-kern van VfB Stuttgart. Zijn carrière schoot als de komeet naar de top. Twee seizoenen geleden loodste Gomez VfB naar de Duitse landstitel en het voorbije seizoen was de 22-jarige spits weer goed voor 19 doelpunten. Gomez kan toeslaan uit het niets en is aartsgevaarlijk op de counter. In de 10 interlands die hij sinds februari 2007 speelde, trof hij al zes keer raak.
 
 
Pronostiek
 
De mannschaft start naar aloude gewoonte moeizaam aan het tornooi, maar weet zich toch zeer nipt - en ten koste van Polen - te plaatsen voor de kwartfinales. Tegen Tsjechië loopt alles vervolgens fout en de Duitsers worden door Daniël Zitka en co uit de eindronde geknikkerd.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties