Hiddink tot 2010 bondscoach Rusland

Nico Wieme
| 0 reacties
Hiddink tot 2010 bondscoach Rusland
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Guus Hiddink heeft het duidelijk naar zijn zin als Russisch bondscoach. De Nederlander verlengde zijn contract tot 2010.

De Russische voetbalbond bevestigde dat het land tot 2010 gecoacht wordt door Guus Hiddink. Na de succesvolle EK-kwalificiatiecampagne moet de ex-coach van onder andere PSV Rusland ook naar het WK van 2010 in Zuid-Afrika leiden.

De Russen zijn voor die WK-kwalificatie in groep vier ingedeeld. De zwaarste tegenstander wordt ongetwijfeld Duitsland. De heenwedstrijd vindt op 11 oktober in Dortmund plaats. De terugwedstrijd volgt pas een jaar later, op 10 oktober, in Rusland. Enkel de groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het WK. De tweede moet play-offs spelen. De andere tegenstanders van Rusland en Duitsland zijn Finland, Wales, Liechtenstein en Azerbeidzjan.

Hiddink is sinds juli 2006 bondscoach van Rusland. De Nederlandse succescoach hield Engeland van het EK in Oostenrijk en Zwitserland. De Russen zijn op dat EK  ingedeeld in een groep met titelverdediger Griekenland, Spanje en Zweden. Hiddink haalde eerder als nationale selectieheer successen met Zuid-Korea (vierde op het eigen WK in 2002) en Australië (uitgeschakeld in de achtste finales op het WK 2006 door de latere winnaar Italië). De Russen hopen nu dat hij ook bij hen voor de nodige prestaties kan zorgen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties