Van Damme krult Berlare naar 4de klasse

Gentil Dossche
| 1 reacties
Van Damme krult Berlare naar 4de klasse
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Slechts na 210 minuten voetbal is er een einde gekomen aan de strijd om promotie. Vorige week won Berlare met het kleinste verschil en gisteren deed Sint-Gillis-Waas hetzelfde na 90 minuten. Pas in het slot van de 2de verlenging kon Berlare juichen.

De talrijke toeschouwers hebben zich zeker nooit verveeld. Beide ploegen gingen er van in het begin voor en Schelfhaut trapte te zwak op doel. Van Osselaer werd pas aan de rand van de rechthoek gestuit. Renier was attent op een krulbal van Praet. De thuisportier kon zich tonen op pogingen van Praet en Van Der Snickt. Aan de overzijde mikte Van Osselaer voorlangs.  
 
Om zijn kansen gaaf te houden moest de thuisploeg alleszins scoren maar de grootste kans kwam er voor Berlare. Renier had een prachtreflex in huis op een knal van Vermeir. Sint-Gillis-Waas gaf de moed niet op en dat loonde. Schelfaut kopte een verlengde vrije trap van De Vos binnen.
 
In de eerste verlenging kon Verstraeten een dubbelpas met Van Osselaer succesvol afwerken en Berlare leek nu uitgeteld. Scheidsrechter Andy Strobbe, de beste man op het terrein, stuurde Vanderveken en De Koning met dubbel geel naar de kleedkamers. In het slot van de 2de verlenging kapte Bart Van Damme zich mooi vrij aan de rand van het strafschopgebied. De Berlaarse stylist krulde het leder voorbij de verbouwereerde Renier in de verste hoek. 
 
Voor de puitenkloppers ging meteen een droom in vervulling want zij vergezellen Sparta Petegem volgend seizoen naar 4de klasse.
 
Sint-Gillis-Waas: Renier, De Koning, Van Rumst, Massoels, De Maeyer, Schelfhaut, Verstraeten, Varewijck (74′ De Bruycker), Baetens (113′ Van Beveren), Pauwels (61′ De Vos) en Van Osselaer.
 
Berlare: Vanderstraeten, Vermeir, Praet, Vergucht, Van De Sompel (97′ Van Durme), Van Damme, Van Den Bergh, Van Der Snickt, De Rechter, Lambrecht en Vanderveken.
 
Doelpunten: 85′ Schelfhaut 1-0, 98′ Verstraeten 2-0, 114′ Van Damme 2-1.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties