Wadi Degla brengt Egyptische YE aan het licht

Ronny anthonis
| 0 reacties
Wadi Degla brengt Egyptische YE aan het licht
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wadi Degla, de Egyptische voetbalploeg van Lierse-investeerder Maged Samy, heeft een gokschandaal ontdekt in Egypte. Daar zou Wadi Degla promotie naar tweede klasse hebben mislopen door gemanipuleerde matchen van tegenstander Sokar El Hawamdya.

Volgens Wadi Degla zouden spelers van andere clubs aangesproken zijn door de club Sokar El Hawamdya om hen te laten winnen en zo dus de club makkelijker aan promotie te helpen ...

Het verhaal kwam aan het licht toen een coach van een andere club vermoedens had dat zijn spelers omgekocht worden. In een bizarre wedstrijd werd het uiteindelijk nog 5-4 in het nadeel van zijn ploeg.
Deze informatie kwam ook bij Wadi Degla terecht en deze besloten zelf op onderzoek uit te gaan omdat men ook nog in titelstrijd was.
Daaruit bleek dat er nog meer verdachte wedstrijd waren, onder meer tegen markaz shabab el amyria.

Wadi Degla FC leverde zijn rapport aan de Egyptische voetbalbond af met de vraag de fair play hoog in het vaandel te houden. De Egyptische bond besloot daarop om het eindklassement van de Egyptische derde klasse (waar Wadi Degla tweede werd) nog niet officieel te maken.

De bal werd aan het rollen gebracht en na onderzoek bleek er inderdaad met meerdere wedstrijden gesjoemeld te zijn en kwamen er ook bekentenissen. De EFF zal dan ook hard optreden in dit schandaal, het zou ook de eerste keer zijn dat de bond beslist een ploeg te laten zakken. De beslissing zou volgende week al vallen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties