Vermeersch gaat vier transfers aanvechten

Mathias Dumarey
| 3 reacties
Vermeersch gaat vier transfers aanvechten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Johan Vermeersch, de voorzitter van tweedeklasser FC Brussels, lijkt zijn dreigement om naar de rechter te stappen, hard te maken. Hij vecht vier transfers aan waaronder die van Cheikhou Kouyaté naar RSC Anderlecht.

Johan Vermeersch wil de transfers van Cheikhou Kouyaté (naar Anderlecht), Julien Gorius (naar KV Mechelen), Benjamin Mokulu (naar KV Oostende) en Moussa Gueye (naar AEC Bergen) aanvechten. Voor geen van deze transfers werd een transfervergoeding betaald. Dat komt omdat de spelers in kwestie van mening zijn dat FC Brussels zijn financiële afspraken niet nakwam en daardoor verbraken ze er hun contract. 

Vermeersch wacht nu eerst nog op het verdict van de Belgische voetbalbond in de zaak rond Julien Gorius. Mocht die zaak negatief uitvallen voor KV Mechelen, dan kan het een kort geding aanspannen. Op die manier mocht ook Kouyaté naar Anderlecht verhuizen. "De bond moet de regels laten respecteren. Maar als de rechtbank elke keer het tegenovergestelde beslist, dan moet de voetbalbond haar regels veranderen", aldus Vermeersch die de transfers evenwel niet meer kan tegenhouden, maar hij wil er wel nog een vergoeding voor.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties