Wat kan Waasland onder De Roover?

Kevin Pieters
| 5 reacties
Wat kan Waasland onder De Roover?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na een welverdiende zomerstop begint op 13 augustus het nieuwe seizoen van de Belgische Tweede Klasse of de EXQI League. De kernen ondergingen vaak een serieuze metamorfose, dus stellen wij bij Voetbalkrant.com in de aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen graag alle ploegen even voor. Welke veranderingen zijn er, en wat verwachten we komend seizoen? Beginnen deden we met promovendus RFC Luik, eindigen doen we met ex-eersteklasser Sint-Truiden.

KV Red Star Waasland


* AFGELOPEN SEIZOEN

Red Star Waasland kende een matig seizoen en gaf een top-10 plaats in februari uit handen om zich, geheel tegen de verwachtingen, te mengen in de degradatiestrijd. Hoewel de club nooit echt in de gevarenzone kwam, lijkt het vorige seizoen er één om snel te vergeten. Het aantrekken van Bart De Roover als nieuwe trainer zou de Waaslanders terug op de rails moeten brengen.

* TRANSFERNIEUWS

Waaslands eerste transfer was de jonge Westerlo-middenvelder Enzo Neve. Daarnaast shopte de Waaslandse club bij KV Mechelen en wist Kevin Kempeneers en Pieter Crabeels aan te trekken. Waasland trekt duidelijk de kaart van jongens met ervaring in de Eerste Klasse. Jan Masureel komt dan weer over van reeksgenoot KV Oostende.

Cédric Rey en Stepjan Cvitkovic verlengden hun contract niet en zullen volgend seizoen dus niet meer te zien zijn in de kleuren van Red Star Waasland. Middenvelder Thijs De Langhe ruilt Waasland voor Temse. De belangrijkste vertrekker lijkt Aboubacar Keita te worden die, na zes seizoenen, Waasland de rug toekeert en aan de slag zal gaan bij derdeklasser Union.

* VOORBEREIDING

In de voorbereiding naar komend seizoen wist Red Star eersteklasser Kortrijk op een 0-0 te houden en verloor het in een redelijk saaie oefenpot van Germinal Beerschot met 0-1. Verder werd de Mechelese Reserven met 5-2 huiswaards gestuurd. Tegen Sint-Gillis-Waas speelden de Wase Wolven met een B-elftal en werd het 2-2. De oefenpot tegen het Antwerpse Willebroek- Meerhof (1-1) maakte duidelijk waar het grootste probleem ligt: trefzekerheid. Op de "Openstadiondag" van Waasland ging Eendracht Aalst voor de bijl met 2-0, beide goals op naam van Hervé Ndjana Onana.

* EEN NAAM OM TE ONTHOUDEN

De prestaties van Hervé Ndjana Onana gingen niet voorbij aan aan de aandacht van enkele Eerste Klasse clubs. Westerlo en Roeselare toonden recent nog interesse in de 21-jarige Kameroenese aanvaller. Onana wist zich pas na de winterstop echt in de ploeg te spelen en scoorde zowel tegen Antwerp en Geel drie doelpunten. Hij bracht zijn totaal op 10 doelpunten en verbaasde vriend en vijand door een voorstel van Westerlo naast zich neer te leggen. Indien Onana een basisplaats weet af te dwingen vanaf de start van het seizoen, zal het doelpuntenaantal van vorig seizoen gemakkelijk worden overschreden.

* VERWACHTINGEN

Misschien lijkt de belangrijkste transfer van Waasland wel trainer Bart De Roover te zijn. De oefencampagne voorspelt alleszins niet veel goeds, maar het blijven “maar” oefenwedstrijden. De Wase trainer beschikt, ons insziens, over voldoende capaciteiten om met deze ploeg een plekje net boven de degradatiezone te behalen. Zeker indien de voorste linie wat trefzekerder wordt. (AN)

Prognose: 13de plaats
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties