Cercle Brugge: 'Jaar van de bevestiging'

Dirk Pieters
| 0 reacties
Cercle Brugge: 'Jaar van de bevestiging'

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

Na een welverdiende zomerstop beginnen de heren voetballers op 16 augustus aan het nieuwe seizoen. De kernen ondergingen vaak een serieuze metamorfose, dus stellen wij bij Voetbalkrant.com in de aanloop naar de nieuwe voetbaljaargang graag alle ploegen even voor. Welke veranderingen zijn er, en wat verwachten we komend seizoen? Beginnen doen we met promovendus Tubeke, eindigen met kampioen Standard. 

CERCLE BRUGGE

* AFGELOPEN SEIZOEN

Cercle Brugge kende in 2007-2008 een prachtig seizoen. Het stond na de heenronde op de derde plaats en ging toppers als Anderlecht, Racing Genk en AA Gent ruim vooraf. Ook in de terugronde hield de ploeg van trainer Glen De Boeck stand, met een mooie vierde plek als resultaat. Jammer genoeg zat er voor de club geen prijs in, want in de competitie en de Beker van België kwam het net te kort.

* TRANSFERNIEUWS

Niet zo heel veel beweging bij de vereniging die het vorig seizoen zo fantastisch deed. De geruchten gingen toen al de ronde dat heel wat spelers zouden vertrekken, maar Cercle Brugge hield de groep goed samen. Het haalde zelfs nog enkele versterkingen binnen. De opvallendste naam is duidelijk die van Thomas Buffel. De ex-speler van onder andere Feyenoord mocht ook rekenen op belangstelling van Germinal Beerschot, maar verkoos uiteindelijk de ploeg waar het voor hem allemaal begon. Ook Arnar Vidarsson ondertekende een contract bij groen-zwart. Doelman Jo Coppens komt over van Racing Genk en de club haalde José Carlos binnen van Odessa.

Bij de uitgaande transfers vielen er maar weinig namen te bespeuren. Tom Van Mol zakt enkele reeksen en komt nu uit voor FCN Sint-Niklaas. Rubin Dantschotter trekt op uitleenbasis naar SK Beveren. Het contract van Slobodan Slovic werd verbroken. De middenvelder slaat definitief zijn tenten op bij tweedeklasser Antwerp. Blackburn verhuurt ook nog aanvaller Osahan 'Macki' Eboigbe voor één seizoen aan tweedeklasser OH Leuven. Cercle, dat een samenwerkingsakkoord heeft met Blackburn, kon vorig seizoen nog over hem beschikken. Jimmy Dewulf gaat voor een seizoen naar KV Oostende.

* VOORBEREIDING

Ook Cercle Brugge legde heel wat oefenwedstrijden af. De ploeg van trainer Glen De Boeck kreeg enkele mooie affiches te verwerken. Zo moest het onder andere aan het werk tegen Valenciennes, Dynamo Dresden en Valladolid. De eerste oefenwedstrijd van het nieuwe voetbaljaar werd met 0-2 gewonnen van Blankenberge. Tegen Valenciennes ging groen-zwart met zware 4-1-cijfers de boot in. Dresden werd dan weer met 3-1 opzij gezet. Cercle Brugge was ook te gast op de galawedstrijd van Antwerp. De ploeg van trainer Glen De Boeck versloeg de Great Old met 1-2. Op de eigen galawedstrijd tegen Valladolid vielen er geen doelpunten.

* EEN NAAM OM TE ONTHOUDEN

Thomas Buffel is zonder twijfel de meest opvallende naam bij de nieuwkomers. De aanvallende middenvelder speelde onder andere al voor Feyenoord en het Schotse Glasgow Rangers. De Belgische international doet de Cercle Bruggefans hopen op een nog beter seizoen. Buffel moet de draaischijf worden van groen-zwart.

* VERWACHTINGEN

Ook Cercle Brugge zal komend seizoen moeten bevestigen. Kan groen-zwart nog beter doen dan vorig jaar? Het verloor Hasi die ermee stopte, Buffel en Vidarsson kwamen in zijn plaats. Niet echt een verzwakking dus. Ook Tom De Sutter lijkt stilaan opnieuw klaar voor de strijd. Verder bleef de kern samen. Een te duchten concurrent voor de Europese plaatsen.

PROGNOSE: 6de plaats.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties