Leverkusen en Nürnberg met de schrik vrij

Philippe Crols

Bayer Leverkusen heeft zich voor de volgende ronde van het Duitse bekertornooi weten te plaatsen. De eersteklasser had wel heel wat moeite met RW Oberhausen. Ook Nürnberg had amper overschot.

Leverkusen door na verlengingen
Bayern Leverkusen had het in Oberhausen heel moeilijk. Het domineerde in de eerste helft maar scoren lukte niet. Pas twintig minuten voor tijd leek de deur naar de volgende ronde open te gaan. Augusto trof vanop ruime afstand raak. Toen iedereen zich al bij een zege van Leverkusen had neergelegd, scoorde Luttman de gelijkmaker. Hij glipte doorheen de buitenspelval en vloerde Adler. Een sensatie leek helemaal in de maak toen Terranova na zeven minuten in de verlengingen de thuisploeg met een knappe afronding op voorsprong zette. Maar de stunt kwam er uiteindelijk niet. Gekas en Helmes bogen de scheve situatie nog om.

Nürnberg pas verder na strafschoppen
Nürnberg degradeerde vorig seizoen en won het jaar daarvoor nog de Duitse beker. De tweedeklasser zit nog altijd in het bekertornooi, maar het stond wel op de rand van de uitschakeling. Op bezoek bij RW Ahlen stond het na 120 minuten voetballen 0-0. Strafschoppen brachten de beslissing. Nürnberg won met 3-4.