'Spelers willen tonen dat we geen eendagsvlieg zijn'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
'Spelers willen tonen dat we geen eendagsvlieg zijn'
Foto: © SC

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

Cercle Brugge hield zaterdag tegen Real Valladolid een degelijke generale repetitie voor de competitieopener tegen Anderlecht. De groen-zwarte vereniging wil haar uitstekende seizoen bevestigd zien. Glen De Boeck blikt optimistisch vooruit.

Cercle slaagde erin om tijdens het tussenseizoen zijn kern bijeen te houden, alleen de afscheidnemende Besnik Hasi trok richting Anderlecht, en wist de ploeg met het aantrekken van Thomas Buffel zelfs te versterken. “Dat toont aan dat de spelers ervoor gekozen hebben om het project Cercle new look verder te zetten”, is technisch directeur Glen De Boeck tevreden. “De spelers willen tonen dat Cercle Brugge geen eendagsvlieg is.”
 
“Vorig jaar hebben we de criticasters en analisten een ander Cercle getoond, dan dat ze verwacht hadden. We speelden een schitterend seizoen met mooi voetbal en veel doelpunten. Dat wil ik dit seizoen terug zien. En met de professionele organisatie die wordt opgebouwd, moet dat lukken.”
 
Hoopvol
 
De Boeck is alvast zeer hoopvol. “Het is een uitdaging, maar we zijn absoluut klaar om de hoge verwachtingen in te lossen. Dat heeft de wedstrijd tegen Real Valladolid aangetoond. Tegen een ploeg die het niveau van de Belgische competitie overstijgt, was Cercle de gelijke in het veldspel en creëerden we meer kansen. We scoorden niet, maar ik ben ervan overtuigd dat we hetzelfde kunnen brengen als vorig seizoen.” Groen-zwart vond vorig jaar 62 keer de weg naar de netten. Anderlecht is gewaarschuwd voor de seizoensopener.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties