Kort Ligue 1: Marseille en Lyon samen aan kop

Philippe Crols
| 0 reacties
Kort Ligue 1: Marseille en Lyon samen aan kop

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Frankrijk werd gisteren het eerste deel van de derde speeldag afgewerkt. Titelkandidaten Marseille en Lyon wonnen hun duel. Ze komen zo samen aan de leiding, want Grenoble verloor, in Lyon.

Marseille en Lyon grijpen de macht
Grenoble vertrok met een zes op zes, en dus als leider, naar landskampioen Lyon. De leider ging voor het eerst dit seizoen ten onder. Lyon opende via Makoun al vrij snel de score en nog voor rust legde Benzema de 2-0-eindstand vast. Lyon komt nu aan de leiding met zeven punten. Dat zijn er even veel als Marseille.

Want het elftal van Eric Gerets won in Le Havre. Deze keer scoorde L'OM geen vier doelpunten. Zenden maakte iets voor het uur het enige doelpunt van de partij. In de slotfase werd Zubar nog uitgesloten bij de bezoekers.

Pieroni en Pujol trefzeker
Terwijl ze bij Anderlecht maar geen fitte spits vinden, scoren ex-werknamers van paars-wit wel in de Ligue 1. Valenciennes kreeg gisteren Lorient over de vloer. De thuisploeg won met 3-1. Gregory Pujol en Luigi Pieroni scoorden een keertje. Ook Audel trof raak voor Valenciennes. Gemeiro had de spanning nog in de wedstrijd gebracht met de tegentreffer die voor de 2-1 zorgde.

Monaco en PSG winnen niet
Monaco heeft na drie speeldagen nog niet verloren. Tegen Caen boekte het zijn tweede gelijkspel van het seizoen. Nimani zette de Monegasken nog wel op voorsprong, maar een own goal van Leko zorgde voor een puntendeling.

PSG heeft na drie speeldagen vier punten. Het slaagde er niet in om in Sochaux te winnen. Sochaux pakte zijn eerste punt. Via Erding, die in de belangstelling van PSV staat, kwam de thuisploeg op voorsprong. Sessegnon scoorde een kwartier na de openingsgoal de gelijkmaker.

Nieuwe team Lamah wint

Roland Lamah
zijn nieuwe team, Le Mans, heeft op zaterdag Saint Etienne geklopt. Een doelpunt van Helstad volstond voor de drie punten. Ten slotte deelden Nancy en Toulouse de punten. Er werd niet gescoord in die wedstrijd.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties