Philippe Crols

In de tweede provinciale is men afgelopen weekend begonnen aan het nieuwe voetbalseizoen. Wij gaat die competitie dit seizoen eveneens volgen. Er zijn enkele nieuwe rubrieken te vinden in ons overzicht.

Is een van onderstaande feiten niet juist of hebt u nog extra info over uw club? Mail dan naar eindredactie@voetbalkrant.com

Doelpuntenkermis:

In elke reeks gaan we vanaf dit seizoen op zoek naar de wedstrijd waarin het meest gescoord werd. In tweede provinciale gingen we voor de 2-3-overwinning van Zandvliet te Wilrijk. Zandvliet klom via Eysackers na een kwartier op voorsprong, maar enkele minuten later maakte Van Schevensteen gelijk. In de tweede helft leken Geeraerts en Verrept de zege veilig te stellen, maar Maes zorgde nog voor spanning in het laatste kwartier.

Drie doelpunten of meer …

In deze rubriek zetten we eveneens de doelpunten centraal. De speler die drie goals of meer maakt krijgt een vermelding. Deze week vonden we niemand in de tweede provinciale om in de kijker te zetten.

Nieuws 2A:

Heikant:

-De wedstrijd van Heikant in eigen huis tegen Brasschaat ging niet onopgemerkt voorbij. De thuisploeg moest na de rode kaart van Van Looy na een uur spelen met tien man verder. Aan de overkant werden Schoeters en Van Puym uitgesloten. Na al die uitsluitingen stond het 1-1. Nurali leek de bezoekers de zege te gaan schenken, maar dat was buiten Van den Schoor gerekend. Hij scoorde in de laatste minuut alsnog de gelijkmaker.

Zandvliet:

-Zandvliet won op bezoek bij SK Wilrijk, maar verloor wel Jacobs met een rode kaart.

-Voor de thuiswedstrijd tegen Kaart van komende zondag neemt Zandvliet zijn nieuwe tribune in gebruik. Er worden ook enkele activiteiten aan gekoppeld. Voor meer info verwijzen we u door naar de website van de club.

SC Merksem:

-Binnenkort zal de club een nieuwe website hebben. De huidige kan u vinden via www.kmerksemsc.be . Daar krijgt u ook al een voorsmaakje van de nieuwe webstek.

Brasschaat:

Nieuws 2B:

Nijlen:

-Afgelopen zaterdag werd er op de jeugdterreinen van de club een jeugddag gehouden. Er werd voor de eigen spelers (categorie duiveltjes – scholieren) een penaltycup gehouden. De drie winnaars van elke categorie zullen tijdens de rust van een van de thuiswedstrijden van de eerste ploeg mogen uitmaken wie er het best strafschoppen kan nemen. Yves De Winter, doelman van Westerlo, zal dan de penaltystopper van dienst zijn.

-De wedstrijd tegen Vosselaar wordt niet zaterdag, maar wel zondag gespeeld. Dat komt omdat de Rode Duivels komende zaterdag in actie komen.

Oud Turnhout:

-De club wilde de wedstrijden tegen Ezaart en AC Olen verplaatsen naar zaterdagavond, maar dat mocht niet omdat de Rode Duivels dan spelen. De wedstrijd tegen Ezaart gaat komende zondag door om 15u. De partij tegen Olen wordt op 13 oktober om 15u gespeeld.

Balen:

Vosselaar:

-Vosselaar speelt komende zondag bezoek bij Nijlen. De wedstrijd zou normaal op zaterdag doorgaan, maar omdat de Duivels spelen, mag dat niet.

Zwaneven:

-De club verloor de eerste competitiewedstrijd op Ranst. Onlangs won het evenwel de beker van Oud-Turnhout.